avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anulare proces verbal contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anulare proces verbal contraventie

Buna ziua
Noaptea trecuta am fost sanctionat avand defectiuni la sistemul de iluminare, fiind ars becul fazei de intalnire de pe partea dreapta.

Am fost sanctiona cu 4 puncte de penalizare si 6 puncte amenda. Doresc sa aflu daca as putea anula procesul verbal.

Conform Art. 16 din Ordonanta nr. 2/2001, procesul verbal trebuie obligatoriu sa cuprinda si termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.

"Contravenientul poate face plangere impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei in termen de 15 zile de la data inmanarii, care se depunde la Judecatoria................"
Prin faptul ca nu s-a specificat Judecatoria la care trebuie sa depun plangerea, se poate anula procesul verbal ? Am fost sanctionat in alt judet decat cel in care domiciliez, pot sa spun ca nu stiu daca plangerea trebuie facuta la judecatoria din judetul in care s-a savarsit fapta, sau judecatoria judetului de care apartin.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:42, 25 Mai 2016
Contestatia nu ar fi intemeiata. Si daca depuneti contestatie pentru un astfel de motiv exista riscul sa fiti si amendat.
Bine de stiut.
Am citit undeva ca as putea totusi sa fac o "cerere" de preschimbare a sanctiunii in advertisment. Exista cu adevarat asa ceva ?
Puteţi solicita transformarea amenzii în avertisment prin plângerea pe care o să o formulaţi împotriva procesului-verbal de contravenţie. Nu o să fiţi amendat dacă atacaţi procesul-verbal, dar nici nu aveţi şanse să câştigaţi invocând motivul pe care l-aţi scris în primul dvs. mesaj. Instanţa competentă să soluţioneze plângerea dvs. este judecătoria de la locul săvârşirii faptei.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor. 720 lei amenda (un bec ars la faza de intalnire+permis expirat de 9 zile) andrei987ro andrei987ro Buna ziua Incepand de vineri, 19.03.2010 am inceput sa am probleme cu Politia Romana. Am fost oprit de un echipaj de Politie datorita \"defectiunilor la ... (vezi toată discuția)
Retinere talon autoturism mihais83 mihais83 Buna ziua. Pe data de 27.05.2013 am fost oprit in trafic de catre politia romana si rar. Mi-au gasit defect becul faza scurta dreapta ars si becul de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal completat gresit ivsalex ivsalex Buna ziua. In data de 30.05.2020 am fost surprins cu viteza de 75 km/h in localitate, fiind oprit de politie. Agentul constatator mi-a aplicat 4 puncte de ... (vezi toată discuția)