avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna , sunt in concediu de crestere a copilului , iar ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna , sunt in concediu de crestere a copilului , iar sotia este ...

Buna , sunt in concediu de crestere a copilului , iar sotia este din nou însărcinată ( avand gemeni) si urmeaza sa nasca inainte de a implini primul copil 2 ani , mai am dreptul la un alt concediu de crestere a copilului ,suma primita va fi aceiași sau diferă , mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan81 , utilizator 09:43, 28 Februarie 2022
1. Aveti dreptul la un concediul de crestere a copilului pentru sarcina gemelara.

2. OUG 111/2010
art. 9^1
În situația în care persoana care a beneficiat de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului naște unul sau mai mulți copii ori se află într-o nouă situație dintre cele prevăzute la art. 8 alin. (2) într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creșterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizației conform art. 2 alin. (2) rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.
.........


De asemenea, pe perioada suprapunerii situațiilor cuantumul indemnizației lunare se majorează cu suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.
In speta, pe perioada suprapunerii veti primi veti primi indemnizatia CCC1 + 2500 lei.

3. Cuantumul indemnizației lunare se majorează cu suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleți sau multipleți, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naștere.

In speta, pentru CCC2 veti primi indemnizaatia CCC1 + 1250 lei.
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Vicio Vicio Indemnizatia creștere copil este aceeasi pentru ambii copii daca am gemeni sau difera? (vezi toată discuția)
buna Favi Favi Bună ziua m.ar interesa care este procedura de plata a indemnizației de creștere copil în cazul unei sarcini gemelare, având în vedere ca șanț ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copii sarcina gemelara xzibit xzibit Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie: sotia mea a nascut gemeni si as dori sa stiu daca numarul zilelor de concediu pre si post natal (cele ... (vezi toată discuția)