avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna

Bună ziua m.ar interesa care este procedura de plata a indemnizației de creștere copil în cazul unei sarcini gemelare, având în vedere ca șanț salariata, mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:08, 5 Septembrie 2019
Cuantumul indemnizației lunare se majorează cu suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleți sau multipleți, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naștere.

In speta, pentru o sarcina gemelara se va primi : indemnizatia CCC + 1250 lei.

Indemnizația CCC = 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului.
Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință (n.m., 1250 lei ), iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație Radu1989 Radu1989 Bună ziua! Momentan soția beneficiază de indemnizația de creștere a copilului in prisma faptului că a fost studenta. In cazul unei sarcini gemelare și ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copii sarcina gemelara xzibit xzibit Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie: sotia mea a nascut gemeni si as dori sa stiu daca numarul zilelor de concediu pre si post natal (cele ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Vicio Vicio Indemnizatia creștere copil este aceeasi pentru ambii copii daca am gemeni sau difera? (vezi toată discuția)