avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Indemnizatie crestere copil

Indemnizatia creștere copil este aceeasi pentru ambii copii daca am gemeni sau difera?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:34, 8 Aprilie 2018
OUG 111/2010
art.5
Cuantumul indemnizației lunare prevăzute la art. 2 alin. (2) se majorează cu suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleți sau multipleți, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naștere..

Indemnizația pentru creșterea copilului se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului.

Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei.

In speta , pentru gemeni veti primi indemnizația pentru creșterea copilului la care se adauga 1250 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

buna Favi Favi Bună ziua m.ar interesa care este procedura de plata a indemnizației de creștere copil în cazul unei sarcini gemelare, având în vedere ca șanț ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copii sarcina gemelara xzibit xzibit Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie: sotia mea a nascut gemeni si as dori sa stiu daca numarul zilelor de concediu pre si post natal (cele ... (vezi toată discuția)