avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notificare evacuare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notificare evacuare imobil

Buna ziua, contract de închiriere expirat de 9 luni, se locuiește și se plătește în continuare chirie proprietarului inclusiv pentru luna in curs, in urma unor discuții contradictorii proprietarul trimite chiriașului notificare de evacuare cu termen de 5 zile ( plata chiriei fiind până la Sf lunii in curs) dar și un nou contract de închiriere cu o suma mult mai mare (pe care chiriașul nu și o permite) cu mențiunea că dacă acceptă noile condiții anulează notificarea, urmând să trimită notificare și prin executor. Solicita plata facturilor emise( gaz,curent) pentru a lăsa chiriașul să rămână până la sfârșitul lunii in apartament, ( plata chiriei fiind făcută totuși și având și o garanție echiv unei chirii). Chiriașul dorește să plece insa din cauza condițiilor, job, copii minori în întretinere, nu poate elibera in 5 zile, ce ar presupune din pct de ved legal? Se poate acționa în judecată proprietarul pt a solicita daune morale?
Mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 20 Martie 2022
fotopoulus, utilizator
Cel mai recent răspuns: fotopoulus , utilizator 19:11, 21 Martie 2022
daca in contract este prevazut un termen pentru evacuare, sa solicite respectarea acestuia. daca nu exista, sa elibereze spatiul, cu plata chiriei si a utilitatilor numai pana la data la care ocupa spatiul. succes la negocieri!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Daca dupa expirarea contractului, ati continuat sa locuiti in imobil si ati achitat toate sumele aferente, fara ca proprietarul sa se impotriveasca, se considera ca a fost incheiat un nou contract de locatiune, in aceleasi conditii ca si primul, inclusiv in ceea ce priveste garantia, insa pe o perioada nedeterminata.

Astfel, trebuie sa verificati clauzele din contract referitoare la incetarea contractului.
Avand in vedere ca dvs ati achitat deja chiria pentru luna in curs, proprietarul nu are dreptul de a va evacua, deoarece aveti dreptul de a locui in acel imobil, prin indeplinirea tuturor obligatiilor.
Mulțumesc de răspuns, dar daca acest proprietar nu a mai prelungit contractul și nu a mai declarat veniturile încasate, acesta nu a făcut evaziune fiscală? Se poate reclama către ANAF?

Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias luat in spatiu ballo ballo La expirarea contractului de inchiriere (inregistrat la ANAF) sau anularea acestuia pentru neplata chriei pot evacua din locuinta chiriasul indiferent de ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias ncpc tnt tnt Buna ziua, As dori va rog sa ma ajutati cu pasi de urmat pentru evacuarea chiriasului rau platnic (persoana fizica) din imobil. Acum 2 luni de zile am ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere spatiu comercial nerespectat vioavram vioavram Buna! Am un milion de probleme de cand cu criza asta. Pe langa cele legate de vanzari proaste si datorii catre stat si furnizor a mai aparut una: Am ... (vezi toată discuția)