avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Evacuare chirias NCPC
Discuție deschisă în Executare silită

Evacuare chirias NCPC

Buna ziua,

As dori va rog sa ma ajutati cu pasi de urmat pentru evacuarea chiriasului rau platnic (persoana fizica) din imobil.
Acum 2 luni de zile am inchiriat imobilul prin contract de inchiriere pe o perioada de 2 ani ce a fost inregistrat la ANAF.Mi-a fost achitat de catre chiriasi 1 luna in avans + garantie.
De 2 sap s-a depasit termenul stabilit de plata din contract,nu a efectuat plata intretinere/utilitati cat si refuzul unui dialog din partea acestora.
Va rog sa imi spuneti daca este corect sa notific chiriasul atat la adresa din buletin cat si la adresa imobilului inchiriat prin executor judecatoresc prin care sa mentionez un termen de 5 zile
pentru eliberarea voluntara a imobilui de la data primiri acesteia.

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
tnt, utilizator
Cel mai recent răspuns: Oana Beldie , Avocat 22:25, 5 Martie 2018
Este corect sa notificati chiriasul la adresa unde locuieste. Cat priveste plata chiriei, contractele de locaţiune încheiate prin înscris sub semnătură privată care au fost înregistrate la organele fiscale, precum şi cele încheiate în formă autentică constituie titluri executorii pentru plata chiriei la termenele şi în modalităţile stabilite în contract sau, în lipsa acestora, prin lege. Cat priveste evacuarea inainte de termenul stipulat in contract va trebui sa promovati o actiune in evacuare.
Buna seara,
Notificarea trebuie sa aiba 2 elemente:
1. Rezilierea contractului pt neplata chiriei si a utilitatilor.
2. Termen de evacuare, de 30 de zile de la data primirii notificarii.

Temei legal: Art. 1.038. - (1) Atunci când dreptul locatarului de a folosi un imobil s-a stins ca urmare a încetării locaţiunii prin expirarea termenului, prin acţiunea locatorului, prin neplata chiriei sau a arenzii, precum şi din orice altă cauză şi locatorul doreşte să intre în posesia imobilului, acesta va notifica locatarul, în scris, prin intermediul executorului judecătoresc, punându-i în vedere să elibereze şi să-i predea liber imobilul, în termen de cel mult 30 de zile de la data comunicării notificării.

In cazul in care chiriasul, la expirarea termenului, nu elibereaza imobilul, il puteti actiona in instanta, procedura evacuarii judecandu-se in regim de urgenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias luat in spatiu ballo ballo La expirarea contractului de inchiriere (inregistrat la ANAF) sau anularea acestuia pentru neplata chriei pot evacua din locuinta chiriasul indiferent de ... (vezi toată discuția)
Chiriașul nu mi-a plătit chiria, și o să-i fac o notificare de reziliere prin executor judecătoresc. care e preavizul pe care trebuie să i-l acord? shomescu shomescu Sunt proprietar si am incheiat un contract de inchierere. Chiriasul nu si-a platit chiria. Am sa ii fac o notificare de reziliere prin executor judecatoresc. ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasii statului vulpedepadure vulpedepadure Buna ziua. Familie de chiriasi ai statului au pierdut proces cu fostii proprietari si au fost evacuati. La primarie au depus cerere pentru o noua locuinta, li ... (vezi toată discuția)