avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocatii stagiari au cif?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocatii stagiari au cif?

Buna seara!
Am si eu mai multe nelamuriri cu privire la inregistrarea in evidentele fiscului.
Am fost primita in barou in decembrie 2009. La scurt timp am mers la dministratia fiscala pentru a ma inregistra si obtine un cif. La inceputul lunii ianuarie am obtinut acest cif insa cu numele gresit. Cand am fost sa rectific mi s-a spus ca mi s-a eliberat din greseala, deoarece avocatii stagiari nu au cif.
De asemenea, cabinetul la care eu sunt colaborator este intr-un alt oras decat cel de domiciliu. Eu m-am inregistrat in cel de domiciliu dupa care mi s-a spus ca trebuia in orasul unde se afla sediul cabinetului.
Voi ce stiti despre aceste probleme?
Eventual un text de lege. Mi-ar fi util.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 19:59, 14 Ianuarie 2010
la Bucuresti situatia sta astfel: fiind 6 sectoare, sunt ca 6 orase diferite. eu am domiciliul intr-un sector iar cabinetul coordonatorului este in alt sector.
La administratia financiara de domiciliu de depune declaratia 220 de venit estimat, iar la administratia financiara de care "tine" cabinetul (in speta dvs in alt oras, in speta mea in alt sector) se depune declaratia 070, si apoi iaca in doua saptamani si CIF-ul pe care se mentioneaza "XY - avocat stagiar".
Text de lege nu stiu, asa e cutuma pe-aici, am auzit si eu la altii si am facut si eu asa :P
Multumesc frumos!
Am obtinut cif-ul numai ca mi s-a spus ca a fost o greseala, deoarece eu fiind stagiara nu am dreptul la cif.
Avocatii stagiari au cif deoarece in baza lui iti faci chitantierul. Vei avea si tu clienti intrucat nu esti ingradita prin legea 51 sa nu ai clienti proprii. De asemenea atunci cand tu primesti banii pe oficii - tai chitanta si scrii c.v.oficii sau onorariu. Trebuie sa iti rectifice c.i.f.-ul neaparat . Intreaba maestra ta sau maestru tau despre aceste probleme, deoarece ei stiu mai bine.
si eu stiam ca trebuie sa am cif dar treaba de azi m-a bulversat total.
Multumesc pentru raspunsuri!
Situatia e simpla de fapt. Inregistrarea fiscala se face in doua locuri: la administratia de la domiciliu, pentru ca acolo vei plati impozitul, si la administratia de la sediu, care iti elibereaza CIF si care te ia in evidenta nu ca platitor de impozit, ci ca practicant al unei profesii liberale. Tot la sediu te vei inregistra ca platitor de TVA, cand va fi cazul.
Mai multe detalii aici: www.avocatnet.ro/content/art...

PS: Ai clienti proprii numai daca se prevede asta in contract, daca nu, nu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare de stagiar:) avstagiar avstagiar Stimati colegi, Fiind la inceput de profesie am cateva nelamuriri legate de obligatiile mele fiscale, astfel incat as fi recunoscator pentru orice sfat, mai ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar - inscriere la administratia financiara yx32_angel yx32_angel Am o intrebare pentru avocatii stagiari...care s-au inscris deja la administratia financiara... Ne puteti informa si pe noi, ce ce urmeaza sa mergem sa facem ... (vezi toată discuția)
Stagiatura... bat-o vina! voxiselle voxiselle Stie cineva care este data pana la care poate fi depus contractul de colaborare ca avocat stagiar, la baroul Buc.? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)