avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare

Buna ziua! Situatia la care as avea nevoie de un raspuns este urmatoarea: Mama in varsta de 87 ani, lucida, vrea sa incheie un contract de vanzare cumparare catre unica fiica si ginere. Raportul de evaluare psihologica, necesar in astfel de cazuri, trebuie facut neaparat la Institutul Medico-Legal sau poate fi obtinut si de la un cabinet psihiatric? Doreste ca actul care se va face intre ea si fiica sa fie intocmit corect si legal din toate punctele de vedere. Va multumesc pentru orice lamuriri.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:45, 24 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raportul de evaluare psihologica, necesar in astfel de cazuri


E necesar doar daca notarul are dubii cu privire la discernamantul mamei.

trebuie facut neaparat la Institutul Medico-Legal


Da. Si se numeste certificat medico legal psihiatric. Numai un medic legist poate aprecia in mod expres daca persoana are discernamantul necesar pentru a incheia acte juridice de dispozitie.
vrea sa incheie un contract de vanzare cumparare catre unica fiica si ginere.

batrana se muta sau de ce vinde ? cu banii incasati cumpara altceva?
dvs sunteti fiica ?
Da, sunt fiica. Mama va locui in continuare cu noi insa, considera ca asa trebuiesc lasate lucrurile in ordine, clare pentru ca, fiind in relatii proaste cu unica nepoata (fiica mea), aceasta din urma i-a spus ca ii va contesta orice fel de mostenire ar lasa, cu motivatia ca este in varsta si nu gandeste limpede. Nu stiu exact la ce s-a referit fiica mea in acea discutie, probabil si la o eventuala vanzare. De aceea ea doreste sa solicite acel raport de evaluare psihica si sa facem o vanzare.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2022
flori2009, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
si va e ca muriti inaintea mamei dvs de va ganditi ca o mosteneste fica dvs ?
fiica dvs nu are nicio legatura cu mostenirea de la mama dvs cat traiti dvs.
si daca va vinde dvs, o data ca e bun comun cu sotul dvs, daca muriti, fiica dvs va mosteneste.
intelegeam problema daca nepoate era fiica surorii dvs. daca daca e fiica dvs, lipseste logica.
plus ca o vanzare se ataca mai usor cat nu e una reala..
daca sunt detalii care nu pot fi spuse, poate vorbiti pe privat cu cineva.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2022
gi-jane2, moderator
Nu este nimic care nu ar putea fi relatat aici. Pur si simplu vrem sa facem acte reale, legale care sa nu poata fi contestate de nimeni. In cazul in care ne vinde noua iar dupa, se stinge din viata si fiica mea merge in instanta si spune ca bunica nu era lucida la vremea cand a incheiat contractul? Mama doreste sa fim in deplina siguranta si eu si sotul.

Alte discuții în legătură

mostenire luky0821 luky0821 Daca am primit un teren mostenire in timpul casatoriei, e necesar acordul sotiei pentru al vinde? Terenul este numai pe numele meu , fiind mostenire de la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul in care bunicul patern al copilului meu, ... Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, in cazul in care bunicul patern al copilului meu, bunic ce are 75ani si sufera de boala Parkinson cu Dementa si are certificat de handicap pe ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire Sorin_George Sorin_George Buna seara. Va rog mult sa ma ajutati cu o problema. Sunt departit de sotie dar nu divortat. Parintii ei au murit acum 2 ani si acum vrea impreuna cu sora ei ... (vezi toată discuția)