avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua. Sotia este medic. Din 2000 este, prin ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua. Sotia este medic. Din 2000 este, prin concurs, si ...

Buna ziua.
Sotia este medic. Din 2000 este, prin concurs, si cadru didactic la UMF Carol Davilla. Evident că la ambele locuri de muncă plăteste contribuțiile sociale. Am înțeles că cuantumul pensiei se va calcula doar în funcție de venitul încasat de la locul de muncă de bază, în calitate de medic. Corect? Veniturile obținute din prestarea activității didactice de ce nu se calculează la stabilirea pensiei, din moment ce s-au plătit zeci de ani contribuții? Aș putea obține acest lucru în instanță? Mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2022
GCucu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:21, 3 Aprilie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Nu. Este cadru didactic titular., asemeni multor colege cu integrare clinică.
Am înțeles că doamna deputat Alexandru ar fi depus o inițiativă legislativă ce permitea ca la calculul pensiei să intre toate veniturile obținute de o persoană, daca pentru acestea s-au plătit contribuțiile aferente. Inițiativa a trecut?
Nu s-a adopta niciun proiect de lege , pana in prezent, in acest sens.
Bun, dar conform dreptului muncii am sau nu dreptul de a mi se calcula toate veniturile obținute și pentru care s-a plătit contribuția pentru pensie, la calculul cuantumului pensiei?

Cornel Vasile a scris:

Nu s-a adopta niciun proiect de lege , pana in prezent, in acest sens.

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie Anicro Anicro Buna ziua , Am lucrat in domeniul croitoriei in acord infividual;pensia mi-a fost calculata dupa salariul de incadrare ; Am ore suplimentare care nu au fost ... (vezi toată discuția)
Plata cas si somaj pentru pfa maiincolo maiincolo Sunt medic.Lucrez cu contract de munca la UMF,sunt sef de sectie la spital pe reteaua sanitara,relizez venituri ca PFA la cabinetul medical propriu si ... (vezi toată discuția)
Anii de facultate, stagiu de cotizare Livia05 Livia05 Buna seara! Sunt studenta anul 4 la Umf Bucuresti si as vrea sa ma angajez ca asistenta cu contract de munca la o clinica de profil. As dori sa va intreb daca ... (vezi toată discuția)