avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul muncii - evaziune fiscala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul muncii - evaziune fiscala

Codul muncii - evaziune fiscala

Daca un salariat cu contract de munca este platit cu salariul minim brut pe tara pe statul de plata, dar acesta a efectuat ore de noapte si avea dreptul la un spor de 25% pentru aceste ore, cum intrerpretati contraventia in acest caz?
1. potrivit Legii 53 (Codul muncii) , Art 260 alin k) încălcarea prevederilor legale referitoare la munca de noapte, cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei;
2. Potrivit codului fiscal, diminuarea bazei de impozitare pentru contrbutiile salariale reprezinta evaziune fiscala.

Se poate considera ca neacordand salariatului sporul de 25% s-a comis evaziune fiscala? Sau odata prevazuta contraventia in lege, aceasta nu mai reprezinta infractiune?

Tb sa tinem cont si de OUG 117/2021 prin care: 4. La articolul 260, partea introductivă a alineatului (1) se modifică și va avea următorul cuprins:
Articolul 260
(1) Următoarele fapte constituie contravenții, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât să fie considerate, potrivit legii, infracțiuni:
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2022
vasilemb, utilizator

Alte discuții în legătură

Doua zile consecutive a cate 12 ore aurel81s aurel81s este legal ca intr-o luna sa lucrezi 2 week-end-uri a cate 12 ore pe zi , respectiv noapte fara sa fii platit suplimentar ? (vezi toată discuția)
Contract de munca! Daniel1900 Daniel1900 Buna ziua! Lucrez ca si Agent Securitate! Am contract pe perioada nedeterminata,dar in contract scrie ca orarul ii de 8 ore pe zi de luni pana vineri-inegal! ... (vezi toată discuția)
E legal? Leonash Leonash Contabila. noastra ponteaza ziua de lucru 8 ore, iar noi lucram 12 ore pe zi. Se ajunge la sfarsitul lunii sa avem intre 240-264 ore lucrate si salariu sub ... (vezi toată discuția)