avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca


Buna ziua! S-a dezbatut mostenirea unui teren arabil prin notariat, dar pentru iesirea din indiviziune s-a deschis proces la judecatorie. Motivul : nu sunt de gasit toti mostenitorii . Ce se intampla in situatia in care unul din parati nu se prezinta la iesirea din indiviziue? Cui ramane suprafata lui?
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2022
NICULIN, utilizator
Cel mai recent răspuns: NICULIN , utilizator 16:49, 4 Aprilie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faptul ca nu se prezinta la proces nu ineamna ca o sa primiti dvs ceva in plus..Fie o sa i fie atribuit un lot daca imobilul se poate partaja in natura,fie o sa primeasca o sulta pt cota parte ce i revine.Daca nu cunoasteti adresa unde domiciliaza se fac demersuri la evidenta populatiei,se face citare la usa instantei si la mica publicitate,se angajeaza av curator.Nu o sa va descurcati fara av ,va impotmoliti si o sa pierdeti banii pt taxa de timbru.
Noi suntem chemati in instanta , ca parati si sunt nepoti de frati tot parati, carora nu le cunoastem adresa( sunt plecati din tara si nu putem da de ei) . Ce se intampla cu cota lor. Multmesc.
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2022
NICULIN, utilizator
Nu e treabs dvs ci a reclamantului sa i identifice,ss faca demersuri pt s fi citati.V am explicat ce se intampla cu cota lor, vor fi despagubiti...
Asta era nelamurirea noastra. Acum am inteles, reclamantul sa faca demersurile. Multumesc frumos!
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2022
NICULIN, utilizator
Buna ziua,

Citati-l prin telefon, ori prin e-mail.

Daca instanta va aprecia oportun, va dispune numirea unui curator special, care ii va reprezenta interesele.

Cauza poate fi judecata si in lipsa partilor legal citate, conform art. 411 , alin. 1. din Codul de procedura civila, daca exista o solicitare, in acest sens.

Cauza poate fi judecata si fara prezenta paratilor.



Alte discuții în legătură

Copil aflat in tutela- mostenire de la cealalta familie andr33apn andr33apn Buna ziua, Va prezint urmatoarea speta: 1.O persoana detine tutela unui copil minor in varsta de 13 ani. 2. Famila de pe mama a dezbatut o mostenire in ... (vezi toată discuția)
Actiune pentru iesirea din indiviziune dedeman dedeman Salutare tuturor. Va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu o procedura de iesire din indiviziune. In fapt: Detin dupa tatal meu (cu certificat de ... (vezi toată discuția)
Mostenire alina84 alina84 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns...am fost chemata in instanta pt. o mostenire din partea strabunicului din care imi revine 1/4 de pe urma tatalui ... (vezi toată discuția)