avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns...am fost chemata in instanta pt. o mostenire din partea strabunicului din care imi revine 1/4 de pe urma tatalui decedat.Am primit o a 2 comunicare in care mi se spune ca instanta admite cerea formulata de reclamanta (matusa mea). Intrebarea mea este: ce am eu de facut mai departe pt. a mi se elibera certificatul de mostenitor?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: alina84 , utilizator 21:33, 28 Iunie 2009
Mergeti la un notar cu hoararea , pentru ca el elibereaza certificatul de mostenitor.
Esti mostenitor coindivizar dupa defunct in cota - parte 1/4.

Ca sa intri in posesia efectiva a acelei parti din avere, trebuie sa faci obligatoriu partaj.

Un nou proces - de partaj. Ai grija sa nu renunti la nimic din avere daca vrei sa te alegi cu ceva.

Sau, te poti intelege cu ceilalti mostenitori sa iei partea ta sub forma de bani.
Sau sa iti vinzi cota. Cum vrei.

Alberto Kurtyan
Dar cine a avut calitatea de parat in acel proces?
Inteleg ca matusa a fost reclamant si cererea sa a fost admisa.
Precizati daca prin actiunea formulata de catre matusa dvs s-a solicitat doar constatarea masei succesorale calitatea mostenitorilor si cotele ce se cuvin sau s-a solicitat si iesirea din indiviziune.
av. Iorga
D-lui Meteora 2005

Multumesc de raspuns! De reclamanta s-a solicitat doar deschiderea masei succesorale si cotele acesteia.Sa fiu mai explicita, este vorba de un teren pe locul caruia s-a construit un bloc pe timpul lui Ceausescu, din ceea ce am inteles eu, este ca banii imi revin din partea statului cf. legii 10 a proprietatii daca nu ma insel....cam despre asta e vorba insa eu nu stiu de unde si ce demersuri sa fac pentru eliberarea certif. de mostenitor (nu stiu nici daca aceasta comunicare este cea finala) ! Primul document sosit a fost o citatie de chemare in instanta iar aceasta este o comunicare prin care imi spune ce a hotarat instanta.

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Întabulat în cf omatcons omatcons Bună seara. Am o \"mătuşă\" care m-a acţionat în judecată prin care a cerut ca să fiu radiat de pe titlu de proprietate al unchiului, motivând că ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii marinica71 marinica71 mama mea a decedat in 1992 si doresc dezbaterea succesiunii dar tatal meu nu doreste.ce pot face pt ca nu l pot convonge dar eu doresc asta?mentionez ca mai am ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire proprietati vindute mica00 mica00 Buna ziua, As dori sa primesc daca se poate unele lamuriri cu privire la obligatiile pe care le am in urma unei mosteniri. Mai precis, bunica mea decedata ... (vezi toată discuția)