avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara! Prietenul meu a fost testat pozitiv pentru ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara! Prietenul meu a fost testat pozitiv pentru cannabis ...

Buna seara! Prietenul meu a fost testat pozitiv pentru cannabis cu aparatul Drag. Cum s-au petrecut faptele: nu fumase in ziua respectiva, ci cu peste 24 ore inainte, insa a iesit pozitiv. I s-au prelevat probe biologice, nu s-a impotrivit, evident, ulterior i s-a emis dovada fara drept de conducere. La perchezitie nu s-a gasit nimic ilegal. El este recidivist, avand ispasita o condamnare de 1 an pentru detinere de droguri (tot cannabis), fiind eliberat cu 3 ani in urma. Intrebarea mea este urmatoarea, avand in vedere cele prezentate, exista posibilitatea sa primeasca drept pedeapsa amenda?
Cel mai recent răspuns: Ioana Nastase , utilizator 13:21, 7 Aprilie 2022
Buna ziua,
Daca este recidivist si nu a intervenit termenul de reabilitare, nu va putea primi ca pedeapsa amenda penala.
Nu am inteles daca pentru infractiunea anterioara pedeapsa a fost de 1 an sau atat a executat din pedeapsa ?
Buna dimineata! Multumesc pentru raspunsuri! Durata pedepsei a fost 2 ani si 6 luni din care a executat 1 an si 4 luni. As mai avea 2 intrebari, daca sunteti amabili. In aceasta situatie, care ar putea fi pedeapsa minima la care putem spera? Termenul de reabilitare, dupa calculele noastre, ar fi in noiembrie 2024. Mentionez faptul ca situatia actuala s-a petrecut saptamana aceasta. Ar putea fi posibil ca sa dureze solutionarea situatiei actuale pana dupa termenul de reabilitare?
Din cate inteleg, pedeapsa anterioara a fost executata, astfel ca in acest moment se afla in stare de recidiva post executorie, prin urmare, limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege pentru noua infracţiune se majorează cu jumătate.
Nu se mai poate reabilita deoarece a savarsit o noua infractiune.
Nu inteleg, cum adica se majoreaza cu jumatate? Va primi cu jumatate mai mult decat o persoana fara antecedente in aceeasi situatie? Si atunci singura pedeapsa posibila este o executare a unei pedepse cu 50% mai mari?

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta substantelor gigman11 gigman11 Buna ziua,o nelamurire as avea si sper sa ma puteti lamuri.Am fost depistat conducand sub influenta cannabisului.Nelamurirea mea este, am avut o condamnare cu ... (vezi toată discuția)
Fapta recidivist Ionuttt93 Ionuttt93 Buna ziua, daca am fost liberat condiționat cu un rest de pedeapsa de 8 luni pana la pedeapsa finala si comit o noua fapta dupa acele 8 luni mi se da si ... (vezi toată discuția)
Penal nin-60-ct@yahoo.com nin-60-ct@yahoo.com Cîti ani de inchisoare se da la o pers. care e complice la furt , si fiind si recidivist ? ms... (vezi toată discuția)