avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 18 si legea 247
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 18 si legea 247

intrebari
referitor legea 18 si legea 247
bunica mea a depus cereri in 1998 . in 2002 ea a murit . in 2005 am depus alte cereri pentru revenducare trenuri . nu am primit decat raspunsuri evazive cum ca mai trebuie ceva harti la dosar . am depus si acele acte . am depus harti . acte ce aveam . nu am primit nici un raspuns . in 2008 am depus iar o cerere de revenire . nu am primit nici un raspuns pana acum 2 zile . cand ma instinteasza ca mi s-au respins toare cererile depuse pe motive neintemeiate . si totasl pe langa ce am cerut eu in cerere . problema e ca nu stiu ce sa fac cum sa formulez un raspuns . primaria avea termen de 30 zile sa imi raspunda de cerere ceea ce nu au respuctat niciodata dar ei mi-au dat termen de 10 zile sa le contest decizia . ajutati-ma cvumva va rog
Exista o varianta foarte simpla pentru obtinerea in natura a acelor terenuri:
--actiune in instanta prin care contestati decizia (dispozitia de respingere a primariei)
In instanta se va efectua o identificare exacta si o evaluare a terenurilor de catre un expert tehnic judiciar stabilit de catre instanta B-)
atunci trebuie sa merg la un avocat care sa atace in tribunal aceea decizie a primariei . multumesc am sa incerc sa vorbesc cu cineva .
Conform procedurii prevazute de HG 890/2005 (regulamentul de aplicare a legii 247/2005), solutia data de primarie cererii dvs. poate fi contestata la comisia judeteana de fond funciar (in termen de 10 zile de la primirea raspunsului de respingere, trebuia sa depuneti contestatia catre prefectura la comisia locala, care are obligatia legala de a o transmite mai departe). Comisia judeteana va emite o hotarare de admitere/respingere a contestatiei dvs. Acea hotarare poate fi atacata, conform legii, in 30 de zile de la comunicare la judecatoria in a carei raza de competenta se afla localitatea unde ati solicitat terenurile.
Totusi, mi se pare muuuult tardiv raspunsul primariei...in 2008 pentru o cerere formulata in 2005????? Foarte ciudat. Oricum, multe din cazurile asemanatoare cu al dvs. care au ajuns in instanta, au fost castigate.
Succes!
raspunsul primariei este tardiv pentru ca un teren este amplasat pe o cariera de piatra iar altele se afla in zone unde s-ar putea construi cartier de case. dar ei mizeaza pe faptul ca eu nu fac nimic trece timpul si se pierde urma pamantului . trist pt noi cei care suntem in necunostiinta de cauza dar si noroc ca mai gasim un sfat aici pe net . va multumesc mult .

Alte discuții în legătură

Reconstituire MihaiBucur MihaiBucur Buna seara! In cazul in care Comisia Locala de aplicare a Legii 18/1991 respinge cererea petentului, pentru reconstituirea dreptului de proprietate este nevoie ... (vezi toată discuția)
Revendicare teren legea 18/1991 sctunning sctunning Buna ziua. In temeiul Legii fondului funciar nr.18/1991 tatalui meu i s-a stabilit dreptul de proprietate prin hotararea comisiei judetene din 1992 pentru o ... (vezi toată discuția)
Fond funciar primaria certeze primaria certeze In ce termen poate fi atacata o Hotarare a Comisiei Judetene de fond funciar prin care a respins cererea unei comune de retrocedare a unei suprafete de teren? ... (vezi toată discuția)