avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... casa de marcat
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

casa de marcat

Buna.Am un PFA cu distribuitoare de cafea si bauturi calde. Am nevoie de casa de marcat pentru aceasta activitate?
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 18:27, 18 Ianuarie 2010
nu este nevoie conform ordonantei28/1999
Art. 1. - (1) Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
Art. 2. - Se exceptează de la prevederile art. 1 alin. (1):
a) comerţul ocazional cu produse agricole autohtone efectuat de către producătorii agricoli individuali deţinători de autorizaţie în pieţe, târguri, oboare sau în alte locuri publice autorizate, livrările de bunuri efectuate prin automatele comerciale, serviciile de parcări auto a căror contravaloare se încasează prin automate, precum şi activităţile de jocuri de noroc desfăşurate cu mijloace tehnice de joc ce funcţionează pe baza acceptatoarelor de bancnote sau monede;
buna ziua,
aveti idee pentru reprezentant avon am nevoie de casa de marcat; vreau sa am intr-un colt al unui magazin
da aveti nevoie de casa de marcat, pentru ca comercializati persoanelor fizice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare venituri intreprindere individuala madara madara Buna ziua! Desfasor activitate de productie agricola(intreprindere individuala), productia o vand in piata pe baza unui certificat de producator. Am inteles ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat daca lucrez cu factura si chitanta? mara197014 mara197014 Am deschis o Agentie de plasare a fortei de munca in strainatate(mediez forta de munca pt ingrijitori batrani si baby sitter pt Italia).Mi-am propus sa lucrez ... (vezi toată discuția)
Incasare bani fara casa de marcat. mancipri mancipri Este legal ca sa se incaseze bani pe bilete ( o hartiuta cu stampila unitatii si data )pentru intrarea intr-o arena sportiva si alti bani in aceiasi situatie ... (vezi toată discuția)