Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 6551 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Împreună cu 10 specialiști de la EY România, KMPG România, Viboal FindEx și Dobrinescu Dobrev discutăm despre: TVA în comerțul electronic, SAF-T, analiza de risc fiscal etc. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Incasare bani fara casa de marcat.
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Incasare bani fara casa de marcat.

Este legal ca sa se incaseze bani pe bilete ( o hartiuta cu stampila unitatii si data )pentru intrarea intr-o arena sportiva si alti bani in aceiasi situatie ptr. parcarea arenei fara sa se elibereze bon fiscal ?
Unde se poate face sesizare ? Ce risca cel ce face asa ceva ?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 10:34, 27 Februarie 2014
Va emit o dovada ca ati platit pretul parcarii.
Nu va pot emite bon fical intrucat nu au casa de marcat portabila.
Biletul de parcare se inregistreaza in contabilitate.
Multumesc. Am inteles.Eu primesc o dovada din care reiese ca am platit parcarea.
Ce se intampla daca incasatorul nu inregistreaza bonul in contabilitate ?
Daca nu l inregistreaza....evaziune fiscala, puscarie

Sunt anumite exceptii in lege cand nu trebuie sa foloseasca casa de marcat / bon fiscal.

OG 28/ 1999

Art. 2. - Se exceptează de la prevederile art. 1 alin. (1): (art 1 prevede ca toti care vand catre populatie direct trebuie sa aiba casa de marcat )
a) comerţul ocazional cu produse agricole autohtone efectuat de către producătorii agricoli individuali deţinători de autorizaţie în pieţe, târguri, oboare sau în alte locuri publice autorizate, livrările de bunuri efectuate prin automatele comerciale, serviciile de parcări auto a căror contravaloare se încasează prin automate, precum şi activităţile de jocuri de noroc desfăşurate cu mijloace tehnice de joc ce funcţionează pe baza acceptatoarelor de bancnote sau monede;
b) serviciile de alimentaţie publică efectuate în mijloace de transport public de călători;
c) Abrogată
d) vânzarea de ziare şi reviste prin distribuitori specializaţi;
e) transportul public de călători pe bază de bilete sau abonamente tipărite conform legii, precum şi cu metroul;
f) activităţile pentru care încasările se realizează pe bază de bonuri cu valoare fixă tipărite conform legii bilete de acces la spectacole, muzee, expoziţii, târguri şi oboare, grădini zoologice şi grădini botanice, biblioteci, locuri de parcare pentru autovehicule, bilete de participare la jocuri de noroc şi altele similare;
g) activităţile de asigurări şi ale caselor de pensii, precum şi activităţile de intermedieri financiare, inclusiv activităţile auxiliare acestora. Nu sunt exceptate activităţile de schimb valutar cu numerar şi substitute de numerar pentru persoane fizice, altele decât operaţiunile efectuate de punctele de schimb valutar din incinta instituţiilor de credit, aparţinând acestor instituţii, precum şi cele efectuate prin intermediul automatelor de schimb valutar;
h) activităţile desfăşurate ca profesii libere sub toate formele de organizare care nu implică crearea unei societăţi comerciale;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate si fara bon fiscal? Faneegean Faneegean Care sunt produsele,pachetele de produse (daca acestea exista,e un lucru important pentru ca s-ar putea sa nu existe ) pentru care un agent de vanzari ... (vezi toată discuția)
Activitati cod caen SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Va rog frumos sa-mi spuneti, care obiecte de activitate din codul CAEN nu au nevoie de casa de marcat. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Casa de marcat daca lucrez cu factura si chitanta? mara197014 mara197014 Am deschis o Agentie de plasare a fortei de munca in strainatate(mediez forta de munca pt ingrijitori batrani si baby sitter pt Italia).Mi-am propus sa lucrez ... (vezi toată discuția)