avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... INREGISTRARE VENITURI INTREPRINDERE INDIVIDUALA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

INREGISTRARE VENITURI INTREPRINDERE INDIVIDUALA

Buna ziua!
Desfasor activitate de productie agricola(intreprindere individuala), productia o vand in piata pe baza unui certificat de producator. Am inteles ca nu imi este obligatorie o casa de marcat dar nu stiu cum inregistrez in registrul de incasari si plati veniturile In baza carui document? Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat Multumesc
Cel mai recent răspuns: madara , utilizator 23:04, 20 Februarie 2013
casa de marcat fiscala EXCETII : "comertul ocazional cu produse agricole autohton e efectuat de catre producatorii agricoli individuali detinatori de autorizatie in piete, targuri, oboare sau in alte locuri publice autorizate, livrarile de bunuri efectuate prin automatele comerciale, serviciile de parcari auto a caror contravaloare se incaseaza prin automate, precum si activitatile de jocuri de noroc desfasurate cu mijloace tehnice de joc ce functioneaza pe baza acceptatoarelor de bancnote sau monede;"

daca aveti Inteprindere individuala nu mai este un comert ocazional, desfasurati activitate de comert ce presupune revanzarea .De la primarie obtineti autorizarea pentru vanzarea ocazionala in calitate de producator agricol.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
olden, utilizator
Activitatea principala este productia, nu comertul care are caracter ocazional Consider ca nu este necesar sa am casa de marcat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat antonia matros antonia matros Buna.Am un PFA cu distribuitoare de cafea si bauturi calde. Am nevoie de casa de marcat pentru aceasta activitate? (vezi toată discuția)
Casa de marcat david111 david111 sc care functioneaza in piete agricole in vanzarea de fructe si legume sunt obligate sa aiba case de marcat si sa elibereze bonuri fiscale? (vezi toată discuția)
Trebuie sa dau neaparat bon fiscal la piata? bran-andrei-dumitru bran-andrei-dumitru Buna ziua. Daca am codurile CAEN - 4781, 4782, 4789 si 4799, trebuie obligatoriu sa dau bon clientilor? Nu e vorba ca nu am casa de marcat, dar clienti nu ... (vezi toată discuția)