avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort acord pe cale judiciara art ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort acord pe cale judiciara art ...

In cazul divortului sotilor prin acord pe cale judiciara art 374 Cod Civil se poate mentiona in cererea de divort ca nu se solicita dispunerea/pronuntarea de catre instanta pentru cererea accesorie referitoare la lichidarea comunităţii de bunuri şi partajul acestora,
Se poate solicita si obtine exercitarea autorității părintești în mod exclusiv de către unul dintre părinți daca nu exista neglijenta, dezinteres al unuia dintre sau soti sau motivele pentru care se solicită această măsură ; potrivit art. 36 alin. 7 din Legea nr. 272/2004, se consideră motive întemeiate pentru ca instanţa să decidă ca autoritatea părintească să se exercite de către un singur părinte alcoolismul, boala psihică, dependenţa de droguri a celuilalt părinte, violenţa faţă de copil sau faţă de celălalt părinte, condamnările pentru infracţiuni de trafic de persoane, trafic de droguri, infracţiuni cu privire la viaţa sexuală, infracţiuni de violenţă, precum şi orice alt motiv legat de riscurile pentru copil, care ar deriva din exercitarea de către acel părinte a autorităţii părinteşti.
Se poate obtine locuinta minorului la sotul care acum are domiciliul la locuinta bunicii materne fata de locuinta anterioara, de la celalat sot care are un apartament proprietate personala, unde a locuit toata familia ,

Alte discuții în legătură

Renuntare custodie Ada Fediuc Ada Fediuc Fostul meu sot, doreste sa renunte la custodia copilului. Aceasta actiune este posibil sa se efectueze la notariat sau doar la judecatorie? Multumesc. (vezi toată discuția)
Custodie totală flori92 flori92 bună seara! as vrea sa stiu si eu , in ce conditii se poate da custodia totală unui singur parinte!? daca a mai fost pusa aceasta intrebare imi puteti da si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, În art. 36 alin. (7) din lg. 272/2004 se precizeaza ... stefanpopovici stefanpopovici Buna ziua, În art. 36 alin. (7) din Lg. 272/2004 se precizeaza \"Se consideră motive întemeiate pentru ca instanţa să decidă ca autoritatea ... (vezi toată discuția)