avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Enel solicita plata a 10000 lei consum estimat. Putem ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Enel solicita plata a 10000 lei consum estimat. Putem contesta estimarea ?

Enel solicita plata a 10000 lei (consum estimat de 14700 kw pt doi ani), dupa ce i-am solicitat sa verifice contorul care nu isi modifica index-ul si au constatat la verificare ca se fura curent din retea. Noi, fiind noi propietari, nu am stiut ca propietarii anteriori au intervenit asupra retelei. Am declarat tot la politie si am fost incadrati ca martori. Ce e de facut mai departe? Putem contesta estimarea avand in vedere ca in mod real conform istoricului de consum media este de 100 de kw/luna ceea ce ar insemna maxim 3000 de kw reali consumati?
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2022
Guest123123, utilizator
Cel mai recent răspuns: romulusflopy , utilizator 18:26, 13 Mai 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
martori in procesul penal, insa dupa cum spuneti, pareti si victime. luati-va un avocat si explorati-va oportunitatile.
dvs puteti contesta ce doriti, dar asta e o problema tehnica si instanta va cere parerea expertilor.
procesul o sa dureze 2-3 ani, iar dvs poate sa va taie curentul dupa ce sunteti pus in intarziere.
Multumesc, Inseamna ca de plata nu scapam, iar bani nu i primim de la nimeni inapoi, fostul propietar al apartamentului fiind decedat, Am ramas pagubit
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Guest123123 Cand ati facut sesizarea la ENEL? Dupa o luna-doua de cand ati cumparat apartamentul sau dupa 2 ani?
Dupa 2 ani pentru ca apartamentul a fost nelocuit anterior cumpararii iar enel a tot pus kvh estimat fara sa faca regularizare si indexul din factura era mai mic decat cel de la contor. Am crezut ca se va remedia in timp.. Le-am platit suma si ramanem cu paguba,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand ati cumparat apartamentul trebuia sa faceti transcrierea contractului de energie electrica pe numele dvs. Atunci Distribuitorul de energie electrica avea obligatia citirii contorului de e.e. si ar fi descoperit ca acesta nu functioneaza sau ca exista o situatie de furt de energie electrica. S-ar fi rezolvat in mod favorabil pt. dvs. situatia . Daca ati transcris contractul de e.e. si Distribuitorul nu a facut verificarile necesare( citire contor la transcriere, citire periodica la 3 luni a contorului, eventual inlocuire contor considerat defect,...etc.) atunci adresati-va ANRE cu o reclamatie in acest sens. Distribuitorul nu poate sa faca o estimare mai veche de 3 luni de la ultima citire a contorului sau mai veche de 3 luni de la data cand s-a constatat situatia.Iar necitirea contorului pt. o perioada mai mare de trei luni pune in culpa Distribuitorul pt. neindeplinirea obligatiilor prevazute in standardul de performanta. Asa veti primi banii inapoi!
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2022
hhs, utilizator

Alte discuții în legătură

Bătaie de joc din partea enel miamariaa96 miamariaa96 Bună ziua! Acum un an am încheiat un contract pt furnizare energie electrică cu firma Enel. Contorul a fost schimbat chiar atunci și a plecat de la ... (vezi toată discuția)
Gluma enel zenovius zenovius Gluma ENEL Buna ziua, Situatia mea este simpla pentru mine, complicata rau, se pare, pentru Enel. Pe scurt: Am o locuinta la tara unde ajung relativ rar, ... (vezi toată discuția)
Factura supraevaluata enel cosnel cosnel La data de 05.05.2019 am primit pe e.mail factura ENEL de regularizare in valoare de 9743,81 lei pentru locul de consum unde sunt titular contract. Intrucat ... (vezi toată discuția)