avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune casa mostenita de la parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune casa mostenita de la parinti

Buna ziua, A murit sotul, raman mostenitori o sotie si 2 copii. Apartamentule este mostenire de la parintii -( nu apucase sa dezbata scuccesiunea) sotului decedat. Ce cota revine fiecaruia (sotie si 2 copii) dupa dezbaterea succesiunii dupa tatal decedat imediat dupa parintii lui?Multumesc
Cel mai recent răspuns: elena cailean , utilizator 13:54, 10 Mai 2022
Sotul era unic mostenitor al parintilor?
da, singurul copil
Dezbateti succesiunea dupa socrii, apoi dupa sot si veti mosteni apartamentul impreuna cu copiii.
Ce cota are sotia si ce cota au copii?
1/4 sotia, 3/4 copiii.

Alte discuții în legătură

Sotia supravietuitoare ADELA.B ADELA.B Sotia supravietuitoare are drept la mostenirea sotului decedat daca aceasta mostenire este de la parintii decedatului sau doar copiii au dreptul . Tatal meu a ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire mihaelamazilu2008 mihaelamazilu2008 Buna seara, Va rog sa ne lamuriti intr-o problema si anume:Tatal meu a decedat de 3 luni.In urma lui au ramas sotia(casatoriti de 39 ani)3 copii si ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa un parinte decedat 1603 1603 Buna ziua, Socrul meu a decedat acum 7 ani. Sotia si cei 3 copiii nu au dezbatut mostenirea pana in acest moment (apartament cu 4 camere). Apartamentul a ... (vezi toată discuția)