avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna seara, Va rog sa imi comunicati opinia dvs. ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna seara, Va rog sa imi comunicati opinia dvs. privind urmatoarea ...

Buna seara,
Va rog sa imi comunicati opinia dvs. privind urmatoarea situatie:
Conform art. 15 alin. 3 din Ordonanţa de urgenţă nr. 70/2020, ASF-urile sunt valabile pana la 31.12.2022. Pentru Autorizatia permise auto eliberata de DSPMB (ASF) in mod normal se punea viza anuala pentru a fi valabila potrivit art. 6 alin. 1 din Ordinul 1159/2010, insa avand in vedere prevederea legala expresa de mai sus, aceasta se prelungeste de drept pana la 31.12.2022, fara a mai fi necesara avizarea anuala. Pe verso ASF permise auto scria de regula "valabil pana la. data.." si se obtinea viza anuala cu minim 30 zile inainte de expirare. Practic ASF-ul nu era valabil fara viza anuala, insa in pandemie aceasta este valabila pana la data de 31.12.2022, conform legii. De asemenea, art. 4 alin. 5 din Legea nr. 55/2020 dispune "Valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entitățile private autorizate conform legii se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări."
Sunteti de parere ca Autorizatia pentru permise auto eliberata de DSPMB este un ASF valabil pana la data de 31.12.2022, fara a mai fi necesara viza anuala, intrucat nu vad ce altceva s-ar prelungi daca un ASF nu este valabil in afara pandemiei fara viza anuala?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Buna seara, va rog sa imi comunicati opinia privind urmatoarea ... XYU XYU Buna seara, Va rog sa imi comunicati opinia privind urmatoarea situatie: Conform art. 15 alin. 3 din Ordonanţa de urgenţă nr. 70/2020, ASF-urile sunt ... (vezi toată discuția)
Dovada circulatie dupa incetarea starii de alerta Rssjrr Rssjrr Buna seara. Din data de 11.11.2020 circul cu dovada de circulatie care se prelungeste automat din 30 in 30 de zile fiind stare de alerta. Acum nu se va mai ... (vezi toată discuția)
Autorizatie circulatie provizorie expirata dupa starea de urgenta eduarddragomir eduarddragomir Daca autorizatia de circulatie provizorie a expirat imediat dupa incetarea starii de urgenta, mai exact pe 20 mai 2020, mai pot circula cu masina inca 90 de ... (vezi toată discuția)