avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate un angajator sa transfere un angajat fara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate un angajator sa transfere un angajat fara acordul lui de ...

Poate un angajator sa transfere un angajat fara acordul lui de la o structură la o altă structură?
Cel mai recent răspuns: Simona radu , utilizator 17:15, 7 Iunie 2022
Buna ziua,
Detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia.

În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului.


Art. 46 . [durata detasarii]
(1) Detasarea poate fi dispusa pe o perioada de cel mult un an.
(2) În mod exceptional, perioada detasarii poate fi prelungita pentru motive obiective ce impun prezenta salariatului la angajatorul la care s-a dispus detasarea, cu acordul ambelor parti, din 6 în 6 luni.
(3) Salariatul poate refuza detasarea dispusa de angajatorul sau numai în mod exceptional si pentru motive personale temeinice.
(4) Salariatul detasat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de detasare, în conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2022
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Vorbiti de sectorul bugetar sau privat?
De sectorul bugetar.

Cornel Vasile a scris:

Vorbiti de sectorul bugetar sau privat?

Nu se poate transfera fără acordul salariatului...în schimb, îl poate detasa sau delega.
Ideea este că am rămas fără personal la una din structurile aflate în subordinea unității de învățământ și am fost trimisă la acea structura fara sa fiu întrebată dacă sunt de acord și fără a se menționa perioada pentru care sunt trimisă .de aceea as vrea să știu dacă este normal .

Alte discuții în legătură

Contract de munca editaama editaama se poate incadra o persoana prin detasare dintr-o societate comerciala (privat) intr-o institutie publica ( primarie de exemplu) sau transfer ..... se ... (vezi toată discuția)
Decont de transport georgesman georgesman Buna ziua ! In cazul unei deplasari de serviciu sau detasare ? beneficiez de decont transport? Din localitatea Popesti Leordeni in localitatea Otopeni (vezi toată discuția)
Transfer de la locul de munca in cadrul perioadei determinate Kent8d Kent8d Buna seara. In cazul in care un angajat are un contract de munca pe o perioada determinata, se poate ca acesta sa fie transferat la o alta unitate dintr-un ... (vezi toată discuția)