avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt moştenitoarea mamei care figurează in Act de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt moştenitoarea mamei care figurează in Act de concesiune ...

Sunt moştenitoarea mamei care figurează in Act de concesiune cu o cată parte de 25 % din două locuri de veci Cimitirul mi-a eliberat Adeverintă prin care cele 2 locuri au valoarea de 8.000 lei deci cota mamei are valoarea de 2000 lei
Aproximativ,cât poate fi taxa la notariat pentru un Certificat de succesiue
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 13:38, 14 Iunie 2022
Depinde.
De data decesului, de numărul moștenitorilor si de opțiunea lor (dacă accepta sau renunta), dacă unui din ei lasă vreo procura, de actele de proprietate etc etc etc.
Prețul aproximativ îl aflați la o discuție fata în fata cu notarul, cu actele pe care le aveți, în funcție de specificul spetei.
Nu v-am inteles .Intrebarea era simpla : aproximativ cât este taxa notariala de mostenitor pentru o valoare de 2000 de lei ,reprezentând cota parte de locuri de veci a defunctei
Și răspunsul este la fel de simplu: depinde.
Câți moștenitori sunt? 1, 2, 10? Cum optează? Accepta succesiunea sau renunță? Ca fiecare declarație costa.

Defuncta a fost căsătorită? Când a murit? Ca trebuie încheiat un act de lichidare a regimului matrimonial, care și ala costa.
Au trecut 2 ani de la deces? Dacă da, veți avea de achitat în plus și un impozit de 1%.
Plus verificările la Camera Notarilor Publici si la Registrele Naționale Notariale, care și alea costa.

După cum considera notarul, se pot face copii legalizate la actul de concesiune și la actele de stare civilă a moștenitorilor, care și alea costa.
Din nou : DEPINDE.
Sunt numai eu mostenitor al mamei.Am facut deja succesiune pentru alte bunuri.Acum doresc sa fac succesiune numai pentru cota de 25% din locurile de veci unde figureaza mama in Actul de concesiune ,astel încât în locul mamei să fiu trecută eu cu cei 25 % Prin urmare cât costă la notar sa se faca o adăugire la Certificatul de moştenitor , facut deja si achitat pentru alte bunuri anul trecut ,pentru cota parte de 25 % din Actul de concesiune ,cota parte având valoarea de 2000 lei ,cf. Adeverintei emisa de Cimitir

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire tudosevictorel tudosevictorel Buna seara. As dori niste raspunsuri la urmatoarea situatie: Parintii mei care sant decedati au cumparat sau au primit (nu stiu exact) un loc de veci .Dupa ... (vezi toată discuția)
Succesiune loc de veci in concesiune maka67 maka67 Buna ziua, Am o intrebare, este vorba despre un loc de veci care este luat in concesiune de la cimitir, titularul a decedat, iar dupa deschiderea ... (vezi toată discuția)
Concesiune locuri de veci jessie9612 jessie9612 Buna ziua! Problema in cauza: Parintii decedati ....dupa care nu am avut ce mosteni... doar doua locuri la cimitir concesionate pe numele decedatilor . ... (vezi toată discuția)