avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prin notariat taxele sunt mai mici?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prin notariat taxele sunt mai mici?

buna seara!
in urma divortului am introdus o actiune in constatare, prin care am am cerut in intregime apartamentul (existand o serie de motive care sustineau cererea). datorita taxei de timbru de aprox 25 mil lei vechi am decis sa renunt la actiune cu atat mai mult cu cat,intre timp am ajuns la o anumita intelegere in ceea ce priveste procentul fiecaruia.
Intrebarea mea este: la urmatoarea infatisare putem cere o hotarare jud conform intelegerii dintre noi, sau este nevoie sa platesc taxa de timbru oricum?
Poate prin notariat se plateste mai putin?
multumesc si va doresc o seara buna!
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 18:44, 23 Ianuarie 2010
Procedura a fost total gresita, in urma pronuntarii unei sentinte de divort ramasa definitiva si irevocabila! Daca, dupa divort, existau divergente privind bunurile comune dobandite in timpul casatoriei, pasul urmator era o cerere de partaj, nu o cerere in constatare!
asa am fost sfatuita, in ideea ca actiunea in consatare nu are taxe juridice atat de mari, poate a fost gresit, acum ce mai pot face?
Asa cum spunea cineva mai sus ati fost tare prost sfatuita, ce sa se poata constata?! In cazul in care ati ajuns la o intelegere cu fostul sot in privinta bunurilor ramane sa alegeti solutia cea mai putin costisitoare din punct de vedere financiar. Puteti merge la un notar sa ii indicati aceasta tranzactie si va va spune onorariul acestuia apoi mergeti la judecatorie si rugati pe cineva de la registratura sa va calculeze taxa de timbru. Eu am avut caz in care sotii au ajuns la tranzactie si judecatoarea a fost de acord sa nu se mai plateasca taxa de timbru. Asta numai in cazul in care la primul termen mergeti cu tranzactia pt partajarea bunurilor
Apropo de ce a postat a postat "cineva mai sus", evident ca sunt cheltuieli intr-un proces de genul aceluia despre care este vorba, dar un avocat care ar trebui sa-si respecte clientul care plateste, sa mearga pana la capat! Nu mai este cazul de altfel de cheltuieieli in masura in care mai subzista acea intelegere "amiabila"! Altfel, acea intelegere trebuie notificata si... daca va convine mergeti in confirmare la un notar public!
buna ziua!
daca aveti cadastru si inatbularae pt acest imobil puteti face un act de partaj la notariat, mai ales dc ati ajuns si la un numitor comun.
eu va sfatuiesc sa faceti totusi pe instanta taxele sunt mai mici decat la noatr, si daca depuneti o tranzactie la primul termen va recuperati atxa de timbru in totatlitate.
succes.

Alte discuții în legătură

Partaj divort doru6 doru6 Am o casa mostenita impreuna cu sora mea de la parintii nostri. Impreuna cu sotul avem un apartament in proprietate comuna. Am dori ca in urma divortului eu ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori si partaj luminitalenuta luminitalenuta buna ziua, am si eu o intrebare.am inaintat actiunea de divort iar luna viitoare ar trebui sa avem prima infatisare. am introdus actiune de divort simpla fara ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord si renuntarea la bunuri in favoarea celuilalt partener marimar77 marimar77 Buna ziua,as dori un sfat daca se poate.Atat eu cat si sotul meu dorim sa divortam.Mentionez ca el doreste sa renunte la toate bunurile comune in favoarea ... (vezi toată discuția)