avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Ma confrunt cu o situatie si nu stiu ce am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Ma confrunt cu o situatie si nu stiu ce am de facut.va ...

Buna ziua! Ma confrunt cu o situatie si nu stiu ce am de facut.va rog sa ma ajutati!
Am contaract nedeterminat la o firma si am anuntat de 1 saptamana ca voi pleca( le-am zis ca e posibil sa stau in preaviz). Azi m am decis sa-mi depun demisia,dar sefa de magazin nu a vrut sa o semneze si mi-a zis ca mai bine nu vin la munca 3 zile ca sa-mi ouna I in cartea de munca. Eu cum pot proceda in aceasta situatie ca as dori sa ies in regula din aceasta firma. Multumesc,zi buna!
Cel mai recent răspuns: Gabrrieelll , utilizator 18:31, 30 Iunie 2022
Aveti menționată perioadă de proba în contract?
Am avut doua perioade de proba de 3 luni la dansii prima a fost din noiembrie-ianuarie pe la sfarsit,a doua a fost din februarie pana in mai( la inceput) apoi am semnat pe nedeterminat cu ei,deci mai pana in prezent. As dori sa ma retrag deoarece sunt persoana cu handicap ( am un transplant renal) si nu mai pot face fata programului de lucru,
Discutati cu doamna si spunetii ca doriti sa rezolvati problema local, prin demisie, perioada de preaviz sau incetarea contractului cu acordul partilor datorita problemelor de sanatate si ca o sa va adresati superiorilor daca nu gasiti intelegere acolo ( multi se cam sperie cand aud de superiori si devin mai ajutatori*).

Daca nici asa nu gasiti intelegere contactati superiorii si discutati cu dumnealor.

Nu mai exista "litera i" in cartea de munca-nici carti de munca nu mai exista.
Ea refuza sa vorbeasca amiabil despre aceasta situatie si mi-a taiat-o cu aceasta vorba( nu te prezinti 3 zile si atuncin iti desfac contractul de munca pe drept ca nu te-ai prezentat. Nici eu nu pot sta in preaviz deoarece nu ma simt prea bine acolo( atat cat de program cat si psihic de munca acolo) eu am cerut un numar de contact catre superiorii ei,dar daca dvs spuneti ca nu are ce sa-mi faca in cartea de munca,atunci retrag si termin orice legatura cu ea. Multumesc!
Nu gasiti firma pe net, nu are un site unde sa gasiti un numar de contact daca doamna nu este cooperanta?
Sau dansa este "patroana"?

Ideea este nu prea au ce va face, doar sa va ponteze absent, cerceteze disciplinat pentru absente si apoi concedieze dar asta inseamna si bataie de cap* pentru dumneai ( numire comisie de cercetare, convocare pe dvs., etc.).

Vedeti sa primiti macar fisa de lichidare si adeverinta de cotiza cu perioada lucrata..., sa nu va treziti apoi cu datorii ca nu a iesit* nustiu ce la inventar...

Alte discuții în legătură

Demisie ..verbala Valias Valias Buna seara, prietenul meu este angajat de 2 luni cu contract pe perioada nedeterminata la o firma, conditiile sunt exagerat de proaste, si in urma cu doua ... (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz marianna88 marianna88 As dori sa aflu daca pot sa imi dau demisia fara ca firma sa ma oblige sa o depun cu preaviz. cum sa procedez? Doresc sa plec de la ei deoarece au trecut ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz mai mic decat este prevazut in contractul de munca. mihaela_d_a mihaela_d_a Sunt angajata la o firma cu Contract pe perioada nedeterminata de 5 luni, nu am avut perioada de proba m-au angajat direct pe perioada nedeterminata. Am gasit ... (vezi toată discuția)