avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Acte necesare pentru a suspenda activitatea firmei?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Acte necesare pentru a suspenda activitatea firmei?

Bună ziua, ce acte sunt necesare pentru a suspenda activitatea unei firme?
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Elena Andreea , administrator 12:35, 14 Iulie 2022
Suspendarea activitatii firmei se poate face pe o perioada de maxim 3 ani.

Pentru aceasta, trebuie să depuneţi la oficiul registrului comerţului de pe lângă tribunalul unde firma îşi are sediul social, o serie de documente necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului a acestei menţiuni.

În primul rând, este necesară completarea şi depunerea unei cereri de înregistrare prin care să solicitaţi înregistrarea menţiunii privind suspendarea temporară a activităţii firmei dumneavoastră, însoţită de o declaraţie-tip pe propria răspundere din care să rezulte că persoana juridică nu desfăşoară la sediul social, la sediile secundare sau în afara acestora/desfăşoară activităţile declarate o perioadă de maxim 3 ani.

Alte documente obligatorii pentru înregistrarea întreruperii activităţii temporare a firmei sunt următoarele:
- hotărârea adunării generale a asociaţilor/acţionarilor sau decizia asociatului unic privind suspendarea temporară a activităţii, prin care va fi specificată durata suspendării, precum şi momentul reluării activităţii;
- certificatele constatatoare emise în baza declaraţiilor-tip pe propria răspundere pentru autorizarea activităţii/suspendarea activităţii;
- dovezile privind plata taxei/tarifului, conform prevederilor legale în vigoare.
Totodată, aveţi posibilitatea să desemnaţi o altă persoană care să îndeplinească toate formalităţile legale necesare, caz în care trebuie depusă şi o împuternicire specială şi autentică, o împuternicire avocaţială sau o delegaţie, în original.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii se poate solicita suspendarea srl? barbu1941 barbu1941 In ce conditii se poate solicita suspendarea pe o anume perioada a activitatii unei societati comerciale? (vezi toată discuția)
Firma noua rodica11 rodica11 am deja o firma (magazin mixt) care are datorii la stat;cum pot sa ii suspend activitatea si sa-mi fac alta firma? (vezi toată discuția)
Suspendare societate comerciala Ioana Hitiuan Ioana Hitiuan de ce este nevoie pentru suspendarea unei societati comerciale? si ce demersuri trebuie facute in acest sens? multumesc (vezi toată discuția)