avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale suspendare societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

suspendare societate comerciala

de ce este nevoie pentru suspendarea unei societati comerciale? si ce demersuri trebuie facute in acest sens?
multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaela71 , utilizator 22:10, 10 Decembrie 2009
Buna ziua !
Primul pas care trebuie facut – reprezentatii societatii comerciale sa mearga la Oficiul Registrului Comertului din localitate (sau mai bine spus la cel din judetul respectiv) cu un dosar .
Documente necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului a menţiunilor privind suspendarea temporară a activităţii/reluarea activităţii societăţilor comerciale, sunt:
- Cerere de înregistrare (original);
- Hotărârea adunării generale a asociaţilor/acţionarilor/decizia asociatului unic privind suspendarea temporară a activităţii (original);
- Certificatele constatatoare emise în baza declaraţiilor-tip pe propria răspundere pentru autorizarea activităţii
- Declaraţia-tip pe propria răspundere din care să rezulte că persoana juridică nu desfăşoară la sediul social sau la sediile secundare ori în afara acestora activităţile declarate o perioadă de maxim 3 ani
- Dacă este cazul, împuternicire specială (în formă autentică), avocaţială sau delegaţie pentru persoanele desemnate să indeplinească formalităţile legale (original);
- Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale: taxa judiciară de timbru, în original; timbre judiciare; taxe de registru; tariful de publicare în Monitorul Oficial, Partea a IV-a (practic chitante eliberate de cei de la ONRC.
Trebuie ca reprezentantii societatii comerciale sa mearga sa declare suspendarea firmei si la Administratia Financiara de care tine SC, acest lucru fiind necesar pentru a obtine derogarea de la depunerea declaratiilor lunare.
Cu stima !
Sursa oficiala: [ link extern ]

zahariamarius a scris:
Trebuie ca reprezentantii societatii comerciale sa mearga sa declare suspendarea firmei si la Administratia Financiara de care tine SC, acest lucru fiind necesar pentru a obtine derogarea de la depunerea declaratiilor lunare.

Nu trebuie, este o optiune doar daca se doreste ca societatea sa nu depuna declaratiile fiscale si daca societatea nu are datorii la buget.
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2009
ContSters20980, utilizator
In situatia in care cei doi asociati ai societatii sunt plecati din tara,iar administrarea este asigurata de o persoana imputernicita prin procura notariala cum se procedeaza suspendarea.Poate merge la Reg.comertului persoana imputernicita?dar cum ramane cu hotararea asociatilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare societate adicris adicris Buna ziua. Am o societate care este SRL neplatitor de TVA. As vrea sa suspend activitatea pentru cateva luni. Care este procedura de suspendare in acest caz? ... (vezi toată discuția)
Firma noua rodica11 rodica11 am deja o firma (magazin mixt) care are datorii la stat;cum pot sa ii suspend activitatea si sa-mi fac alta firma? (vezi toată discuția)
Suspendare temporara a activitati srl BEVAVI BEVAVI As dori sa suspend temporar activitatea unei Societati Comerciale SRL, care activeaza in constructii. Se poate, cum procedez? (vezi toată discuția)