avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Buna ziua! Am o intrebare legata de impozitul pe ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Buna ziua! Am o intrebare legata de impozitul pe cladiri nerezidentiale. ...

Buna ziua!

Am o intrebare legata de impozitul pe cladiri nerezidentiale.
Am un teren intravilan pe care este construita o magazie. Am omis sa fac un raport de evaluare si mi s-a marit impozitul. Pana aici totul mi se pare ca este conform legislatiei. Nelamurirea mea este legata de cuantumul impozitului pentru aceasta magazie. In situatia mea, codul fiscal precizeaza ca impozitul se calculeaza similar cu cladirile rezidentiale. In localitatea mea, cladirea rezidentiala are o valoare de impunere de 600 lei/mp iar cladirea anexa la o rezidentiala are o valoare de impunere de 175 lei/mp. De la aceste repere se pleaca pentru a se calcula impozitul pe cladire. Pentru magazia mea s-a aplicat valoarea de impunere de 600 lei/mp. Intr-o situatie ipotetica in care vecinul meu ar fi avut un hotel de nu stiu cate stele si ar fi uitat si el sa faca raportul de evaluare la 5 ani, ar fi platit un impozit plecand de la aceeasi valoare de impunere maxima de 600 lei mp. Practic, la suprafete construite egale, magazia mea ar avea aceeasi valoare de impunere ca hotelul vecinului. Intrebarea mea este............S-a procedat corect in stabilirea cuantumului impozitului pe aceasta magazie?

Alte discuții în legătură

Impozitul pentru apartamentele inchiriate la firme vasilemb vasilemb Inchiriez un apartament la o firma pentru sediu social si unul la alta firma pentru punct de lucru. Cu cat se majoreaza cota de impozit pentru cele 2 ... (vezi toată discuția)
Recomandare pentru forma juridica, dupa renuntarea la pfa Keffr3n Keffr3n Salut, Am un job, full time, si pe langa asta mai fac mici chestii, legate de comunicare/publicitate. Sunt lucrari punctuale, mai mult de hobby. Din cate ... (vezi toată discuția)
Impozitarea cladirilor in 2016 ioanamircea ioanamircea In anul 2010 am cumparat un apartament in bloc, pe care il folosesc atat cu destinatie rezidentiala, cat si ca sediu social al PFI-ului prin care prestez ... (vezi toată discuția)