avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara ! Doresc sa deschid (in sfarsit, după ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara ! Doresc sa deschid (in sfarsit, după aprox 1 an ...

Buna seara !
Doresc sa deschid (in sfarsit, după aprox 1 an de lupte grele si alergaturi după acte) succesiunea dupa bunica si mama, însă ma lovesc de o problemă. Ca sa pot anula certificat de mostenitor intocmit ilegal de către mătușa acum 27 de ani ( sora mamei din cea de-a 2- a casatorie) ( certificatul nu a fost inregistrat la Taxe si Impozite timp de 27 de ani, am fost la Primărie și mi-au confirmat acum 2 saptamani) - trebuie să deschid cele 2 succesiuni, după bunica si mama. După bunica nu pot si nu pot, imi trebuie dovada ca eu sunt nepoata bunicii. În primaria x au dispărut absolut toate actele in care era bunicul meu natural ( primul sot al bunicii care a decedat la 40 de ani)începând de la certif de deces, R.A. ; nici preotul nu m.a ajutat deloc motivând ca nu are in Arhivă niciun act de inhumare, deși bunicul a fost îngropat acolo, dar...pe vechiul cimitir s-a ridicat cel nou( ca sa înțelegeți cum e "chestia" !!!! )Executorul judecatoresc si avocata care imi vor prelua cazul mi.au spus sa deschid succesiunea apoi înaintează ei in instanta actele necesare. Ce este de facut? M.am informat ca as putea cere un extras de stare civilă ptr uz oficial al căsătoriei bunicii mele cu bunic nr 2( in care este trecut numele din căsătoria ei anterioară) dar am inteles ca nu am dreptul . ( din acest act as reusi sa dovedesc ca pe bunica a chemat.o X in prima casatorie). Notarul poate cere acest extras de la Primărie, apoi să deschid succesiunea in instanță?

Mențiune: certificatul de nastere al mamei este refacut( cand aceasta avea 16 ani) dar gresit, in sensul ca la rubrica tatălui ei a fost trecut prenumele in loc de nume....

Exista o solutie? este singurul impediment acum, tocmai la sfarsit, dar...cel mai mare.


* sora mamei care s.a declarat unica moștenitoare in 1995, nedeclarand ca mai exist si eu( mama a decedat in 1992) in prezent se afla la o Mănăstire, e imposibil sa imi dea vreun act, are parkinson grad 5 + dementa( am considerat.o ca pe o a 2 a mama, insa ea a facut ce a făcut, plus a ascuns actele atatia ani- am o banuiala ca sunt inchise intr-un seif al maicii Starețe, impreuna cu celelalte acțe ale matusii, dar...aceasta sustine ca nu are decat actele de identitate ale matusii, atat !!! )
** am certificatul de deces al bunicii dar e trecuta cu al 2 nume al bunicului 2 ...bunica e V pe certif de deces, mama e P ( cu greseala din certif fe nastere) iar eu trag ....nădejdea că voi reuși să demonstrez cumva ca avem aceeasi ramură....

Va multumesc,
Ultima modificare: Duminică, 14 August 2022
Ginny10, utilizator

Alte discuții în legătură

As putea intra in succesiune in ue fiind stranepoata de sora(matusa mamei mele)? simona15 simona15 De putin timp aprox 2 saptamani a decedat sora bunicii mele,care a fost cetateanca franceza,(la casatorie a renuntat la cetatenia romana)nu au avut copii ... (vezi toată discuția)