avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul a scos pamant de la el din curte si mi-a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul a scos pamant de la el din curte si mi-a alunecat terenul si mi-a crapat tencuiala casei peste tot

Buna ziua.
Locuiesc intr-o casa construita in 1960. In spatele casei am o bucatica de teren pe lungimea terenului, intr-o parte este de 60 cm iar in partea opusa 1,15 m latime (a fost lasat pentru hotar la streasina) . Pe hotarul cu vecinul a fost un gard din plasa si tabla fara bordura cu fundatie, care s-a inclinat si anul trecut am vb cu vecina (de fapt ea a venit peste mine cu scandal ca s-a stricat gardul si arata urat la ea si nu ii place). Am inceput sa ma interesez sa construiesc un al gard, autorizatii, s.a.m.d dar am observat atunci ca terenul are o tendinta de alunecare (imi aparusera fisuri si in casa) Am banuit ca este casa veche si m-am gandit ca este de vina temelia , asa ca am cautat echipa sa fac consolidarea casei si gardul numai ca nu am gasit pe nimeni locul fiind greu accesibil nu a vrut nimeni sa ia lucrarea. Anul acesta a venit vecina ca a gasit ea mester sa facem gardul dar cu pretentia sa suport jumatate din cost. Am fost deacord crezand ca problema pleaca de la casa mea. Doar ca in momentul in care am dat jos gardul vechi am constatat ( cu stupoare, habar nu aveam ) ca ei au scos foarte mult pamant din spatele casei mele diferenta de nivel dintre terenul meu si al lor fiind intr-un colt de vre-o 30 cm iar in poartea opusa a terenului de vre-o 60-70 cm . Toate terenurile in zona sunt in panta cu o inclinatie de 30 pana la 40 cm de la stanga la dreapta iar ei au scos tot pamantul ca sa fie la acelasi nivel peste tot in curte. In momentul in care mesterii au dat jos gardul si au eliberat terenul am constatat ca temelia casei era efectiv in aer fugise pamantul de sub temelie si erau goluri goluri . Temelia era foarte afectata in zona unde distanta dintre temelie si gard este de 60 cm, eu in dreptul ala am bucataria si de vre-o 2 ani am observat ca mi s-a crapat pereti, faianta si gresie e taiata pe jumatatea placilor zici ca ai taiat-o cu flexul( si nu doar o placa)
Ca sa aflu intamplator (de la minunata vecina) ca acum cativa ani au incercat sa isi faca put in curte si au forat pana la 12 m adancime exact in acea zona la distanta de nici un metru de temelia casei mele fara autorizatie . Pentru ca nu au dat de apa pe locul ala au plantat un brad care acum are vre-o 2 m inaltime. Mai mentionez ca nu am idee cand au scos teren sau au forat si cati ani au trecut decand au facut asa ceva.
Am fost nevoita sa fac si consolidare la temelie. Iar in momentul in care au inceput sa lucreze in spate, sa sape si sa bocane , in fata casei mi-a crapat tot cimentul de la trotuar pe langa temelie si acum mi se infiltreaza apa in beci (curge apa prin perete cand ploua si am balta de apa in beci). Tot trotuarul in fata casei s-a crapat zici ca l-ai taiat cu flexul. Acum am observat si fisuri si in faianta din baie. Mentionez ca lucrarile s-au facut fara factura cu un mester pe care l-au adus ei si pe langa asta mi-au mai umflat si preturile in special la manopera. Dupa calculele mele am platit intre 2000 si 3000 de lei in plus. Toata interventia m-a costa aproape de 20 000 lei cu tot cu consolidarea temeliei, Banii i-am dat cu taraita in fiecare zi cate 1000- 2000 de lei ca vine materiale , ca trebuie aia, Am o foaie xerox scrisa de mana de vecina cu toate cheltuielile pentru gard si socotelile facute de ea si preturile umflate evident, mentionat numele meu si al ei acolo. In momentul asta (avand in vedere ca lucrarea s-a facut) as putea sa reclam undeva ca sa recuperez din bani avand in vedere ca e vina lor ( din punctul meu de vedere) ca au scos pamant si au provocat alunecarea terenului? Exista vre-o autoritate care se ocupa cu asa ceva? Pot reclama in instanta si ce dovezi as putea depune? Am doar hartia xerox si cateva poze in care se vede diferenta de nivel intre terenuri si casa toata crapata si dezafectata. Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Constructie in spatele casei care sa impiedice alunecarea ali77mada ali77mada Buna ziua. Locuiest intr-o casa construita in 1960. In spatele casei am o bucatica de teren pe lungimea terenului intr-o parte este de 60 cm iar in partea ... (vezi toată discuția)
Gard delimitare proprietăți vasile vaideanu vasile vaideanu Bună ziua,între mine și vecinul meu este un gard din beton(temelia) si tabla pe care vecinul meu la construit pe vremea când încă nu eram eu proprietar ... (vezi toată discuția)
Construire gard cu temelie intre vecini catana aurora cristina catana aurora cristina La tara unde eu am act de proprietate si cadastru facut ,vecinul meu si-a construit un gard cu temelie care delimiteaza proprietatea mea de a lui , gard care ... (vezi toată discuția)