avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, am un băiat din prima căsătorie și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, am un băiat din prima căsătorie și soțul ...

Bună ziua , am un băiat, din.prima căsătorie, și soțul o fata, Avem în comun
pamint 2000 m, și o casa , unde locuim, dar este pe numele meu de fata, ( înainte de căsătorie) . Fata soțului are dreptul la casa? Și la pamint cit ?
Cel mai recent răspuns: Moșteniri , utilizator 21:04, 18 August 2022
Ce anume este dobândit anterior căsătoriei?
Și casa și terenul?
Doar casa?
Doar terenul?
Depinde de decesul fiecăruia. Dacă dvs decedați soțul va veni la moștenire în calitate de soț supraviețuitor, în concurs cu băiatul dvs. După decesul soțului, fata lui are dreptul să moștenească în calitate de fiică.
Doar casa este înainte de căsătorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament Mariana.marinescu0@gmail.com Mariana.marinescu0@gmail.com Buna ziua ! Am o casa înainte de căsătorie si am cumpărat cu soțul 2000m pătrați ( pămînt) eu am un băiat și el o fata ! Doresc sa i fac ... (vezi toată discuția)
Mostenire copil din alta casatorie mirelas79 mirelas79 Împreună cu prietenul meu, vrem să ridicăm o casa pe terenul lui (mostenire de la bunici). As vrea sa stiu ce drept are fiica lui majoră( cu care nu ține ... (vezi toată discuția)
Succesiune sandita sandita Bunica a decedat in anul 2000.In timpul celei de-a doua casatorii, a cumparat pe numele ei 4 ha de pamint pe care are si titlu de proprietate.Sotul ei este ... (vezi toată discuția)