avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezvoltator imobiliar . Bună ziua! Marius este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezvoltator imobiliar . Bună ziua! Marius este numele meu si am o mare problemă cu ...

Bună ziua! Marius este numele meu si am o mare problemă cu dezvoltatorul imobiliar de la care doresc sa cumpăr o casă. In aceasta situatie suntem mai multi vecini. Unii au dat jumate banii, altii un avans. in cazul meu s-a facut un antecontract in 12.mai.2021 Cum Că În 21.dec.2021 voi primi casa edificată, finisată, întăbulată la cheie. Ei bine acum suntem in 24.08.2022 si incă nu am nici un act de proprietate sau altceva , el spunand că actele vin greu si nu e vina lui. casa e gata 90% , nu e tras , gaz si curent spunand că demersurile dureaza, nu e vina lui ci a firmei că nu vine si nu imi poate spune cand vor veni actele si cand va fi gata totul . Mai nou cere 2 mii euro/de familie pt tragerea curenului motivul fiind că s-a scumpit cu aproape dublu tragerea lui. Am dat avans 12 mii euro plus inca vreo 3 mii pt anumite materiale, obiecte sanitare mai de calitate peste bugetul alocat de el. Intrebarea mea este daca as avea castig de cauza daca l-as da in judecata pt faptul că a depasit cu mult termenul prevazut. Antecontractul spune că este obligat sa restituie dublul sumelor achitate daca nu respecta promisiunea .S că in situatia in care vreuna din parti nu-si tine promisiunea, antecontractul se desfiinteaza retroaciv fara stare judecatoreasca. Să inteleg ca acum antecontractul este nul ? Cu acest om nu se poate comunica sub nici o formă si toti suntem revoltati. Am sanse sa imi recuperez banii sau dublul sumelor achitate pana acum daca il dau in judecata? ?? Vă multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 15:05, 25 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la avocat și nu va grăbiți cu procesul.
Instanta nu va judeca decât în funcție de contract și situatia de fapt.

Eu nu recomand a se face ceea ce ați făcut pentru ca este foarte riscant dar deja faptul este consumat.
Oamenii nu se informează la momentul oportun desi au dreptul de a apela la avocat.

Scris din București -2022
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pt raspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2022
zenttor, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu știu ce ati înțeles din ce am scris eu dar oamenii nu au inteles nici mai înainte de a încheia acte juridice fără avocati și au avut grave probleme.

Privesc cu tristețe aceste cazuri...triste...și neînțelese...
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:


Privesc cu tristețe aceste cazuri...triste...și neînțelese...



Triste, da.
Dar de ce "neintelese"? La citirea unui promisiuni bilaterale de vanzare a unui apartament nou de la un dezvoltator imobiliar, am apelat la sfatul mai multor avocati deoarece clauzele mi se pareau abuzive (asa cum si sunt, in realitate). Concluzia a fost ca exista 3 optiuni:
1. te intelegi cu dezvoltatorul ceea ce in cazul in care acesta este suficient de mare, iese din discutie ca nu-i pasa;
2. accepti pentru ca legea nu-i descurajeaza si toti au astfel de clauze;
3. refuzi.

Asa ca da, mare tristete, ca legea nu te protejeaza desi se stie ca sunt multe astfel de cazuri.
Ultima modificare: Joi, 25 August 2022
Anamaria_Vaida, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua . am semnat un contract cu un dezvoltator imobiliar ... Diana IASI Diana IASI Buna ziua . Am semnat un contract cu un dezvoltator imobiliar pentru un apartament in care ar fi trebuit să mă mut în mai 2020 ,acum ultima dată când am ... (vezi toată discuția)
Nerespectare precontract vanzare-cumparare adirotsilvi adirotsilvi buna ziua, am incheiat un precontract de vanzare cumparare, am dat suma mare 10000euro, pt o casa; nu avem contor lumina inca; am prelungit o luna fara ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare imobl alice.elena60 alice.elena60 Buna seara. Am facut antecontract pentru vanzarea unui apartament ,pana la un anumit termen. Eu sunt vanzator, iar cumparatorul se imprumuta la banca, iar ... (vezi toată discuția)