avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna Ziua, tatăl meu a decedat de câteva zile. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna Ziua, tatăl meu a decedat de câteva zile. Menționez ca ...

Buna Ziua, tatăl meu a decedat de câteva zile. Menționez ca sunt singurul lui copil. Mama mea nu a fost căsătorită cu el dar ea este încă căsătorită cu primul ei bărbat cu care are 2 copii. Acuma vrea sa vândă casa tatălui meu și habar nu am cum se procedează. Ea deține un contract de vânzare/cumpărare foarte vechi de la aceasta casa care provine direct de la fostul proprietar unde bineînțeles este si tatăl meu trecut. Împreuna nu au mai stat de peste 15 ani. Mama a plecat iar tatăl a locuit singur in casa pe care mama mea vrea sa o vândă acum. Ca singur copil al lui a trebuit sa ma ocup si sa finanțez înmormântarea tatălui fără nici un fel de sprijin din partea nimănui. Ma interesează sa stiu dacă am dreptul la ceva din aceasta Casă. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 18:51, 29 August 2022
Daca in actul de propietate al casei este trecut si tatal dvs., ca fiu recunoscut participati la succesiune ca mostenitor direct dupa tata.
Puteti solicita ca fiu, de la CJP ajutor de deces dupa tata, prezentand facturi care sa ateste ca ati cheltuit cu inmormantarea, cu conditia ca tatal dvs. sa fi fost salariat sau pensionar la momentul decesului.
Buna ziua
Bineinteles ca aveti dreptul, daca tatal dvs era trecut in contract.
Mai mult, legal vanzarea nu se poate face decat dupa ce faceti succesiunea dupa tatal dvs.
Sunteti unic mostenitor, pentru ca parintii nu erau casatoriti si nu aveti alti frati.
Mama ar trebui trimisa putin la plimbare....
Condoleanțe!

Mergeti cu actele la avocat.
Trebuie cunoscuta exact situația juridica.
Trebuie știut dacă sunt coproprietari.
Este posibil sa fiti coproprietari.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Luni, 29 August 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mama nu poate fi trimisa la plimbare, daca apare ca proprietar (dupa cum reiese din discutie) impreuna cu tatal pe respectiva casa.
Corect.
Trebuie știut exact.
Poate cere și investiții...

Alte discuții în legătură

O mama divortata de 25 de ani vrea sa imparta celor doi fii ... anonim_71 anonim_71 Caz.O mama divortata de 25 de ani,in varsta de 70 ani,tatal decedat in 2011, vrea sa imparta celor doi fii mostenitori,majori,o curte de 1200 mp la tara, pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa in co-proprietate feogan1 feogan1 Buna ziua, sint co-proprietar, impreuna cu sora mea, al unei case. Pe contractul de vanzare-cumparare figureaza 3 persoane: eu, sora si mama (decedata). Tata ... (vezi toată discuția)
Contestatie partaj voluntar mostenitor aioaneicezar aioaneicezar Buna ziua Incerc sa aflu un raspuns la o problema la care ma confrunt mai nou. Tatal meu a primit in mostenire casa parinteasca unde a copilarit. El, ... (vezi toată discuția)