avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Bună ziua, Vroiam să întreb dacă se pot face ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Bună ziua, Vroiam să întreb dacă se pot face contracte de ...

Bună ziua,

Vroiam să întreb dacă se pot face contracte de colaborare cu cei care vor să fie curieri, fără să fie angajați. Și fără să își facă SRL, PFA, II, IF sau orice altă formă de organizare care să necesite implicare administrativă din partea lor.

Am citit că s-ar putea încheia un contract de colaborare cu persoane fizice, în care impozitul să fie reținut direct la sursă, eu să adaug un comision pentru că le fac intermedierea cu Tazz by Emag, iar restul banilor generați în aplicație să le revină lor.

De ex., la un venit de 6000 de ron în aplicație, 10% să fie reținuți pentru plata impozitului pe venit, comisionul de intermediere să fie de 8%, iar restul să le fie virați lor în cont.

Se poate face un astfel de contract? Ori ceva cât mai asemănător? Ca să nu îi încadrez ca angajați, din moment ce ei fac venituri în funcție de comision și de cât muncesc, neavând un program fix de lucru (nici ca ore, nici ca zile) - practic, ei își aleg orarul de lucru.

Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Bună ziua dacă eu sunt angajat( lucrez) în construcții și ... V2000 V2000 Bună ziua dacă eu sunt angajat( lucrez) în construcții și m-am făcut o firma de curierat și am primit o oferta de livrări la domiciliu (mîncare) de ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare geoserv22 geoserv22 Am si eu intrebare.Mai exista contract de colaborare sau o forma de contract legala prin care pot angaja pe cineva sa prestreze servicii pe baza de ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea la pfa/ii nickylauda nickylauda Am cateva nelamuriri legate de evidenta contabila la PFA-ul meu. Unde gresesc va rog sa ma corectati sau sa veniti cu adaugari. Am cumparat Registrul de ... (vezi toată discuția)