avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bună seara. În condițiile în care doresc sa fac o ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Bună seara. În condițiile în care doresc sa fac o plângere ...

Bună seara.
În condițiile în care doresc sa fac o plângere pentru nerespectarea unei hotărâri judecătorești din partea pârâtului în baza articolului 287alin 1 lit e către cine trebuie înaintată? Tribunal, judecătorie sau către politie unde acesta își are sediul-(domiciliul)? Formularea o știu și o am numai ca nu știu sigur unde trebuie sa o trimit.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:05, 27 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind vb de o fapta penala, la politie sau parchet.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plângerea penală se depune la secţia de poliție sau la parchetul (de pe lângă judecătorie, tribunal sau curte de apel, de la caz la caz, în funcție de infracțiuni, conform regulilor din Codul de procedură penală) de la locul săvârşirii infracţiunii, de la locul în care a fost prins suspectul, de la locuinţa suspectului sau de la locuința dvs.
Către postul de poliție al suspectului s-au mai făcut plângeri însă nu am primit răspuns de ani de zile. Știu ca au obligația de a răspunde în 30 zile. Am fost la sediul dumnealor și au spus ca procedurile sunt de durata și îngreunate din cauza lipsei de personal sa am răbdare ca se va rezolva. Nici în ziua de azi nu au făcut nimic care sa îmi dea de înțeles ca au început procedurile. As dori sa înaintez o plângere către parchet la un procuror. Ma puteți ajuta cu un model?
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2022
omkkap, utilizator
Am făcut pana la urma plangere penala către parchet în urma căreia sa constituit un dosar penal care a fost trimis care IPJ, în vederea cercetării infracțiunii. În condițiile în care eu am mai făcut la ei plângeri penale la care nu am primit răspuns de ani de zile chiar dacă am număr de înregistrare ce îmi mai rămâne de făcut? Îmi voi recupera prejudiciul, baga suspectul în pușcărie, îl obliga în anumit sens sa își plătească datoriile? Chiar nu știu ce la ce sa ma aștept și care sunt următorii pași. Ma puteți lumina? Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2022
omkkap, utilizator
O sa i se aplice o sanctiune penala, iar dvs va puteți constituie parte civila .
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti - dosar penal Nina1 Nina1 Buna ziua, Am formulat plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti executorie, definitiva si irevocabila dispusa de catre instanta intr-un ... (vezi toată discuția)
Punerea in executare a unei hotarari judecatoresti definitiva si irevocabila comanm comanm O cunostinta apropiata a fost data afara de la servici fara decizie si fara nici o motivatie A dat in judecata firma angajatoare si a obtinut in instanta o ... (vezi toată discuția)
Am hotărâre judecătorească pentru a primi salariile neplătite, dar angajatorul tot nu mi le dă. trebuie să mă adresez unui executor? viu viu Buna seara, Am lucrat pe perioada determinata 9 luni (3 luni contract initial, apoi act adtional la contract pentru 6 luni, prelungire). Am primit salariul ... (vezi toată discuția)