avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare prenume
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare prenume

Buna. Am o mica nelamurire si sper ca ma puteti ajuta. In urma cu 8 ani m-am casatorit cu un cetatean roman, care intre timp a devenit DOAR cetatean norvegian. Si-a schimbat numele de familie in unul norvegian. Care sunt pasii in Romania, incat si eu sa dobandesc acelasi nume? (in certificatul de casatorie din Romania amandoi eram cetateni romani si amandoi purtam acelasi nume romanesc).
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 14:40, 13 Octombrie 2022
Buna ziua, intai ar trebui sa va hotarati daca vreti sa va schimbati prenumele, asa cum apare in titlul mesajului sau numele de familie, cum se intelege din cuprinsul mesajului.
ma scuzati pentru neintelegere. Numele de familie :)
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2022
nicoletarotaru92, utilizator
Daca sunteti cetateana norvegiana, va schimbati numele in Norvegia, veniti cu noul pasaport norvegian in Romania si cereti schimbarea numelui in evidenta populatiei din Romania.

Daca nu, e mult mai complicat.
Eu sunt doar cetatean roman cu drept de sedere in Norvegia. Pot face schimbarea de nume in Norvegia foarte usor. Avand in vedere ca la casatorie am luat numele sotului, se aplica aceiasi regula si acum. Cei de aici imi vor elibera un nou certificat de casatorie norvegian. Il pot schimba si pe cel romanesc pe baza celui norvegian ? si asa sa imi schimb si numele ?
Fiind doar cetatean roman, autoritatile norvegiene nu au dreptul sa va schimbe numele, putand doar face o sugestie catre autoritatile romane, sugestie care poate fi respinsa sumar.

Alte discuții în legătură

Schimbare nume nicoletarotaru92 nicoletarotaru92 Buna. Am o mica nelamurire si sper ca ma puteti ajuta. In urma cu 8 ani m-am casatorit cu un cetatean roman, care intre timp a devenit DOAR cetatean norvegian. ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere RamiAtieyeh RamiAtieyeh Buna ziua, Eu sunt cetatean Roman si Sirian, casatorit cu o ceteanca din Siria. In cererea de casatorie, noi am bifat ca sotia sa imi poarta numele meu de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie in italia Mirelar Mirelar Buna! Sunt casatorita de putin timp cu un cetatean italian si la casatoria civila fiecare a ramas cu numele lui de familie . Intrebarea mea este : Ce trebuie ... (vezi toată discuția)