avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, Se poate activa un partaj după 28 de ani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, Se poate activa un partaj după 28 de ani de la divorț ...

Bună ziua,
Se poate activa un partaj după 28 de ani de la divorț în situația în care soția a aflat că sotul în timpul casatoriei a cumpărat un apartament? Mulțumesc pt răspunsuri.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, actiunea de partaj este imprescriptibila. Puteti introduce actiunea de partaj indiferent de timpul scurs de la divort.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca bunul imobil este dobandit in timpul casatoriei si sub regimul comunitatii de bunuri a sotilor, atunci se poate solicita partajul indiferent de timpul scurs de la dobandire sau de la divort, actiunea de partaj fiind imprescriptibila.
Am aflat de curând că in timpul casatoriei noastre fostul soț a devenit proprietarul unui apartament. Situație de care eu nu am fost informată. La divorț nu am făcut partajul acelui bun imobil. Nu cunosc adresa acestui apartament. Unde pot obține informații despre aceasta proprietate cunoscând doar numele proprietarului de atunci 1990-1994. Mulțumesc pt disponibilitate și înțelegere .


Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2022
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca imobilul este pe numele fostului sot veti putea afla foarte usor solicitand un extras de carte funciara.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la OCPI din județul unde s-ar afla imobilul. Extrasele CF de informare se pot obțjne și online, de pe site-ul ANCPI, dar nu sunt sigur dacă se poate căutarea după numele proprietarului. Încercați.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Daca imobilul este pe numele fostului sot veti putea afla foarte usor solicitand un extras de carte funciara.

Alte discuții în legătură

Actele dupa partaj Thimeea Thimeea Buna ziua \\"atasat\\" divortului am incheiat cu fostul sot si o tranzactie pentru bunurile dobandite in timpul casatoriei. Va rog frumos sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Vanzare ap fara acordul unuia dintre soti? bebelush1900 bebelush1900 Prietena mea a divortat de curind. Cei doi au un apartament propietate personala care va face obiectul partajului. Prietenei mele ii este frica ca fostul sot ... (vezi toată discuția)
Partaj mini_cinie mini_cinie Spuneti-mi va rog,in situatia in care eu am divortat acum 3 ani si jumatate (si nu am facut inca partajul) ce sanse am sa pot obtine jumatate din 2 imobile ... (vezi toată discuția)