avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Achizitie autovehicul cu fiscal, sub sechestru de la ...
Discuție deschisă în Executare silită

Achizitie autovehicul cu fiscal, sub sechestru de la Executor Judecatoresc

Buna ziua,

Pe data de 07/10/2022, am achizitionat un autovehicul, prin contract de vanzare-cumparare. Am primit si fiscalul, 3 zile mai tarziu, toate actele fiind in regula si am inregistrat masina, la primaria de care apartin.

In ziua imatricularii, am fost intors de la politie, deoarece masina le apare lor sub sechestru de la executor judecatoresc si nu poate fi imatriculata.

Am sunat proprietarul, l-am intrebat de situatie si mi-a transmis ca el nu stia ca are masina sub sechestru, stiind doar ca avea o poprire pe conturi, pe care ulterior vanzarii le-a si achitat intr-o mare proportie (inca nu integral). S-a interesat si a aflat ca avea sechestru pe masina, din data de 26/09/2022.

La cererea lui, i-am transmis actele scanate pe e-mail (contract de vanzare-cumparare avizat de catre primarie), urmand ca el sa solutioneze cu biroul judecatoresc situatia.

Ce imi recomandati, legal sa fac de aici inainte? Ar trebui sa astept, sperand ca lucrurile sa se rezolve?

Alte discuții în legătură

Sechestru sibiu masina cipi29 cipi29 am cumparat o masina de la un unchi si am contract de vazare cumparare intre mine si el din 2016 eu am bagato doar la impozit. Am lasat masina pe numele lui ... (vezi toată discuția)
Vanzare - cumparare autoturism fara factura cmatei cmatei Am achizitionat un autoturism de la o firma FIRMA AG - Reprezentanta din Bucuresti. Firma cu pricina fiind reprezentanta unei firme straine in Romania nu ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina cu sechestru civil cypytitu cypytitu Buna ziua. As dori sa stiu daca cineva a mai intalnit o situatie similara. De curand am achizitionat un autovehicul imatriculat in Belgia de la un cetatean ... (vezi toată discuția)