avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... salut.o intrebare as avea pentru persoanele din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

salut.o intrebare as avea pentru persoanele din domeniu.este ...

salut.o intrebare as avea pentru persoanele din domeniu.este vorba de un drept de mostenire pe care l-as avea pentru un teren dintr-un sat al comunei giurgiu drept de propietate fiind al mamei mele decedate actualmente.dreptul de propietate a fost stabilit in anul 1995 printr-o hotarare judecatoreasca motivul actiunii in instanta fiind ca vecinii inainte de revolutie au intrat si ocupat abuziv terenul respectiv si un imobil aflat pe acesta neavand nici un drept de propietate.dupa hotatrea judecatoreasca din anul 1995 unde instanta hotara ca propietara pe mama mea impreuna cu tatal decedat si un frate deasemeni actualmente decedat unul dintre paratii din dosar a intentat un apel la tribunalul giurgiu.sedinta apelului sa facut in anul 1997 si a dat castig de cauza tot mamei mele tatalui si fratlui meu ca fiind mostenitori de drept asupra imobilului si a terenului instanta a hotarat ca paratii sa se retraga de pe terenul si din imobilui ocupate in mod abuziv si deasemeni obliga reclamantul apelului sa plateasca cheltuielile de judecata.prin urmare as avea drept de mostenire in baza hotararii judecatoresti unde stabileste dreptul de propietate al mamei decedate actualmente si a tatalui inclusiv al fratelui decedatii?si cum se poate stabili cu acte in regula dreptul meu de mostenire.mentionez ca din familie nu a mai ramas decat subsemnatul si 4 nepoti cate doi din partea fiecarui frate ambii fiind decedati.multumesc
Cel mai recent răspuns: cochintu , utilizator 20:29, 27 Octombrie 2022
si din 97 ce au facut ( mama, tata, fratele), sa puna in executare hotararea ?


gi-jane2 a scris:

si din 97 ce au facut ( mama, tata, fratele), sa puna in executare hotararea ?

In 1998 la un an după sentința apelului făcut de unul dintre pârâții împotriva sentinței Judecătoriei din anul 1995 tatăl meu a decedat.apoi in 2003 fratele iar in 2006 și mama care a fost de drept moștenitoare.după pronunțarea ședinței din 1997 respectiv a apelului făcut de către unul dintre pârâții din dosar și care obliga ca cei 3 vecinii sa se retragă după proprietatea mamei nu sa deplasat nici un membru din familie sa vadă daca pârâții au respectat decizia Curții de apel.eu am locuit la alta adresa in acea perioada respectiva respectiv la sotia mea.nu cunosc nici Poziționarea terenului respectiv.am trimis recent un mail primăriei comunei respective căruia aparține satul respectiv din comuna Giurgiu cu atașarea unor documente doveditoare respectiv hotărârea Curții in apelul din anul 1997 certificatele deces al reclamantilor mama,tatăl,fratele certificatele de naștere ale acestora si CI al subsemnatului.pentru ca daca este in competenta unor organe de control ale primăriei sa efectueze un control la fata locului pentru a m-a informa daca respectivii vecini au respectat decizia Curții de apel Giurgiu din ședința publica din 1997 unde sa sa pronunțat ca cei ce au intrat abuziv pe terenul moștenit de mama mea de la părinții dânsei sa se retragă inclusiv sa lase liber imobilul aflat pe teren.nu cunosc foarte bine daca este de competenta primăriei ca sa verifice si sa-mi dea un răspuns privitor la situație.știu ca mama mea se afla trecută pe rol cu terenul respectiv in registrele primăriei.îmi pare rău ca v-am dat un răspuns așa mai lung dar am dorit sa Cunoaște-ți situația mai detailat
daca este de competenta primăriei ca sa verifice si sa-mi dea un răspuns privitor la situație.

nu este.
dupa hotararea definitiva, ar fi trebuit sa se apeleze la executor.
ar trebui sa mergeti sa identificati terenul, poate nici vecinii, nu mai sunt aia cu care mama s-a judecat.
Sa înțeleg ca nu este de competentă primăriei pentru a verifica și a-mi da un răspuns vis a vis de mailul pe care l-am trimis acolo.oricum sant doar câteva zile trecute de atunci.cu siguranța ca vecinii cu care sa judecat dar sigur ca sant moștenitorii acestora.in orice caz eu cred ca am totuși dreptul de moștenire împreuna cu nepoții fratelui și surorii decedate.pentru a stabili și legal drepturile noastre de moștenire mai precis a unui act unde trebuie sa ne adresam? La notariat cu documente inclusiv hotărârea judecătorească eu împreuna cu nepoții?sau trebuie sa mergem la un avocat pentru rezolvarea situației eventual cu hotărârea judecătorească sa contactam un executor judecătoresc. Pentru a cunoaște locația terenului cred ca aveți dreptate eu va trebui sa merg la primăria comunei respective împreuna cu documente care atesta dreptul de moștenire a mamei respectiv decizia Curții de apel iar cei de la primărie deoarece mama este trecută pe rol cu terenul in registre dânșii sa verifice unde este situat exact terenul și a-mi comunica.multumesc

gi-jane2 a scris:

daca este de competenta primăriei ca sa verifice si sa-mi dea un răspuns privitor la situație.

nu este.
dupa hotararea definitiva, ar fi trebuit sa se apeleze la executor.
ar trebui sa mergeti sa identificati terenul, poate nici vecinii, nu mai sunt aia cu care mama s-a judecat.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
aveti nevoie de un certificat de calitat ede mostenitor dupa mama, asta il luati de la un notar de pe raza ultimului domiciliu al mamei, in baza certificatului, aveti dreptul sa va interesati de teren, unde e, daca aia s-au retras, etc.
daca nu s-au retras, atunci contactati un avocat ca sa vedeti ce se poate face.. daca se poate pune in executare hotararea si care e procedura ca sa puteti cere dvs executarea.
termenul de prescriptie in ce priveste drepturile reale e de 30 de ani, dar trebuie sa va vada cineva actele, sa stiti daca mai e cazul sa va agitati.

Alte discuții în legătură

Departajare teren DraguMircea DraguMircea Buna ziua. Numele meu este Dragu Mircea, inginer de profesie. Apelez la serviciile dumneavoastra intrucat am nevoie de cateva sfaturi. Tatal meu are doi ... (vezi toată discuția)
Pot lua parte la succesiune dupa mama vitrega ? sa fie o gluma a notarului ? benga112 benga112 Succesiune ? Tata a fost casatorit cu mama mea. Mama mea a murit in 1965 Subsemnatul fiu al acestora. In anul1969 tata sa recasatorit legitim cu o alta ... (vezi toată discuția)
Unic mostenitor sangel sangel buna ziua va rog sa ma ajutati cu un raspuns iata despre ce este vorba in anul 1997 mama mea si fratele ai in viata la timpul acela au mostenit in urma ... (vezi toată discuția)