avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CODUL MUNCII ART. 39 Bună dimineața. Începând cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CODUL MUNCII ART. 39 Bună dimineața. Începând cu data de 22 octombrie 2022 a intrat ...

Bună dimineața. Începând cu data de 22 octombrie 2022 a intrat în vigoare Legea 283/2022 pentru modificarea și completarea Codulu Muncii-legea 53/2003. La articolul 39 alineatul (1), după
litera m) se introduce o nouă literă, litera m1), cu următorul cuprins:
”m 1 ) dreptul de a solicita trecerea pe un post vacant care îi asigură condiții de muncă mai favorabile dacă şi-a încheiat perioada de probă şi are o vechime de cel puțin şase luni la același angajator.”
Vă rog frumos să-mi spuneți dacă un referent dintr-o primărie sau dintr-o orice instituție publică poate face, în baza unei SIMPLE CERERI, solicitarea de a trece pe un post vacant de inspector de specialitate sau de economist dacă îndeplinește TOATE condițiile prevăzute de lege!
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:27, 28 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opnia mea, aveti acest drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere trecere pe post vacant în baza legii 283/2022, de modificare a art. 39, lit. m 1 din codul muncii. ... Mihai Daraban Mihai Daraban CERERE TRECERE POST VACANT CONTRACTUAL în baza Legii 283/2022, de modificare a art. 39, lit. m 1 din Codul Muncii. Bună seara. Aveți cunoștință de vreun ... (vezi toată discuția)
Art. 14, lit. m^1 legea 283/2022... bună ziua. sunt terapeut ocupațional cu normă întreagă într-o ... Mihai Daraban Mihai Daraban Bună ziua. Sunt terapeut ocupațional cu normă întreagă într-o instituție bugetară. Recent, am făcut o cerere de trecere pe un post vacant de psiholog ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt angajată secretar dactilograf tr ia la un spital ... Ramo Mihaela Ramo Mihaela Bună ziua! Sunt angajată secretar dactilograf tr IA la un spital municipal. Postul este cu studii medii. Am absolvit Facultatea de Științe Economice ... (vezi toată discuția)