avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Racordare retea electrica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Racordare retea electrica

Buna ziua,

Conform 407 indice 1 din Reglementarile contabile aprobate prin OMFP 1802/2014, pentru instalatiile de racordare la reteaua electrica realizate incepand cu data de 1 ianuarie 2021, tratamentul contabil este cel prevazut la alin. (2)-(4), si anume:
-Operatorul de retea, respectiv utilizatorul acesteia, recunoaste o imobilizare corporala atunci cand instalatia realizata este in proprietatea acestuia.
-Dreptul de utilizare, conform legii, a instalatiilor finantate de catre utilizatori si exploatate de catre operatorii de retea se inregistreaza de catre operatorii de retea in conturi in afara bilantului (contul 8039 «Alte valori in afara bilantului»/analitic distinct).

In aceste conditii, in situatia in care instalatiile de racordare vor fi finantate de utilizator si vor fi in proprietatea acestuia, taxele de racordare facturate de operatorul de retea (ex tarif aviz tehnic racordare) se mai recunosc in contul 205 "Concesiuni, brevete, licenţe, mărci comerciale, drepturi şi active similare" sau se includ in costul imobilizarii?

Exista o diferenta de tratament intre cheltuielile de racordare si investitiile utilizatorului in instalatiile de racordare? Nu imi este clar daca aceste prevederi se refera doar la investitiile in instalatia de racordare sau si la cheltuielile suportate de utilizatori cu racordarea.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Macheta unui website - activ necorporal amortizabil? v_florina v_florina Buna seara, Vreau sa infiintez un SRL-D, a carei activitate va fi exclusiv online, de genul site de informare. Investitiile in active corporale si ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez? rodia rodia Am primit o factura cu tigla(asociatul a acoperit casa in care este declarat si sediul social al firmei). Cum ar trebui sa inregistrez(231;4426=404 si apoi in ... (vezi toată discuția)
Cont 722 natty1954natty1954 natty1954natty1954 buna ziua ,tin contabilitatea la societate de c-tii administratorul s-a hotarat sa faca o modernizare la depozitul de materiale pe care il detine mai concret ... (vezi toată discuția)