avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat - Alcool, centura, viteza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat - Alcool, centura, viteza

Buna seara. Urmatoarea speta este a unui apropiat. Barbat prins la volan sub influenta alcoolului, cu o alcoolemie de 0,8g/l, care nu purta centura, mergea cu o viteza mai mare decat cea regulamentara si vorbea la telefon. Stiu ca este foarte rau, dar exista vreo cale de atac? Nu cred ca i-au suspendat permisul pe loc si cred ca va incepe un dosar penal. Ce va risca acest om? Este si "recidivist", deoarece a mai fost prins la volan sub influenta alcoolului. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Sebastian Simon , Avocat 02:41, 10 Noiembrie 2022
Bună ziua!
Dacă este la a doua abatere, e grav. Se poate lasă cu închisoare cu executare. Totuși, nu vă putem răspunde corect la întrebare fără a cunoaștem piesele dosarului.
Cu stimă,
Avocat Simon Sebastian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea autovehiculului sub influenta alcoolului cu permisul suspendat tot pentru alcool mares gabriela mares gabriela buna seara. Ma numesc Voicu Sever Iliuta in urma cu cateva luni mi s-a suspendat permisul pentru 3 luni pentru conducerea sub in fluenta alcoolului ci o ... (vezi toată discuția)
Conducere cu viteza sub influenta alcoolului Bujor Alexandru Bujor Alexandru Recent am fost prins cu viteza de 91 km/h in oras si eram si sub influenta alcoolului. 0.54. Intrebarea mea este daca in instanta o sa se aduca vorba si de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier; stare de ebrietate; vatamare corporala ioanap28 ioanap28 Ieri, 2 prieteni aflati in stare de ebrietate au avut accident. Soferul a pierdut controlul masinii intr-o curba si s-a oprit intr-un alt autovehicul stationat ... (vezi toată discuția)