avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... A disparut un aparat de la munca. Sa depun plangere ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

A disparut un aparat de la munca. Sa depun plangere daca managerul refuza sa depuna?

Mi-a disparut un aparat din birou la munca. Sa depun plangere daca managerul nu vrea sa depuna?

Buna ziua. In urma cu cateva zile s-a achizitionat un aparat necesar la munca. L-am primit in birou fara sa semnez pentru el. Nici nu stiu ce ar fi trebuit sa semnez. Dar il asteptam de mult si m-am bucurat ca a venit si l-am primit cu drag.
Aparatul costa in jur de 11000 ron si a fost achizitionat de catre angajator.
Imediat cum am observat lipsa aparatului, l-am cautat si negasindu-l am depus o adresa catre manager in care am instiintat ce s-a intamplat, cu nr de inregistrare si semnatura tuturor persoanelor care lucreaza in biroul respectiv.
Numai persoanele din birou si portarul au cheie din birou.
O zi mai tarziu inca nu a fost gasit aparatul. Ne-am uitat pe camerele de la munca la aproape toata perioada de la primirea aparatului si pana la disparitia lui si nu am gasit alta persoana care sa fi intrat in birou fara prezenta noastra.
Managerul a zis sa sun la politie si am fost de acord, am sunat.
Au venit cei de la politie, le-am spus ce s-a intamplat si mi-au luat datele, si mie si celorlalte persoane care lucreaza in birou.
Mentionez ca eu facusem cerere -in mod repetat- ca acest aparat sa fie achizitionat pentru birou si in sfarsit a fost cumparat. Nu am reusit sa il folosesc nici macar o data ca a disparut.
Managerul refuza sa depuna oficial plangere din partea firmei. Dar m-a trimis pe mine sa depun eu in numele meu. Inca nu am depus. Mi s-a zis de la politie ca am timp 90 de zile sa depun plangerea.
Acum intrebarea mea este:
Cum este mai bine sa fac din punct de vedere juridic? sa depun plangere sau nu?






Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 06:13, 21 Septembrie 2023
In mod normal, proprietarul poate depune plangere pentru furt.
Dvs. ca persoana fizica care nu aprimit aparatul sub semnatura, nu l-a folosit, ce documente puteti anexa la plangere - ca sunteti proprietar, ca a existat respectivul aparat, ca a disparut, etc. ?
Ar trebui sa purtati o discutie serioasa cu angajatorul. Ce motiv invoca, de nu depune plangere pentru furt ?!
Ne amenință angajatorul ca dacă nu apare aparatul, ni se vor deschide la toate 3 persoanele din birou dosare penal de către politie. Se poate întâmpla asta dacă nu se găsește 1 singur faptas?
Ce se întâmpla dacă celelalte doua persoane din birou dau amandoua vina pe mine?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asteptati sa vedeti concluzia anchetei care se va efectua de politie. Daca dvs. nu depuneti plangere, nici colegele dvs. nu depun plangere, nici angajatorul nu depune plangere, pe ce baza sa actioneze politia ?
Pe baza telefonului la 112?
Telefonul nu este suficient. Vi s-a spus ca trebuie facuta plangere penala, in scris.

Alte discuții în legătură

Sa intocmesc nota de intrare receptie pt un aparat pe care nu il mai am? adi.h adi.h Sa intocmesc NIR (nota de intrare receptie) pentru un aparat care nu mai este? Buna ziua, in 2022 am cerut sa fie cumparat un aparat la munca, necesar ... (vezi toată discuția)
Proprietarul unui imobil e "dispărut" de 15 ani. În ce condiții pot vinde copiii lui apartamentul? Creta88 Creta88 Buna ziua, Ce demersuri ar trebui abordate sa se poata vinde apartamentul in lipsa sotului \"disparut\" de 15 ani avand in vedere urmatoarele: - ... (vezi toată discuția)
Declarare persoana disparuta automtics_rules automtics_rules Buna ziua, care este procedura pentru declararea unei persoane disparute ? Am sunat la 112 si m-au intreptat catre sectia de politie din Crangasi. Aici ... (vezi toată discuția)