avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal operator telefonie mobila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal operator telefonie mobila

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: saptamana aceasta am primit o citatie de la Tribunalul Militar Iasi (mentionez până in luna septembrie a.c. am fost angajat cadru militar) precum că sunt chemat in instanta in calitate de inculpat într-un dosar de fond (nr. …./…./2022/a1) cu obiectul: măsuri si exceptii dispuse de judecatorul de camera preliminară.
Am verificat pe internet numărul dosarului sa văd cine m-a chemat in instanta, despre ce este vorba; la parte vătămată imi apare numele unui operator de telefonie mobilă de pe piaţă, iar la obiect când a fost înregistrat dosarul (nr. …./…./2022/a) apare fals informatic (art. 325 NCP).
În finalul citatiei, mi se comunică „vă punem în vedere sa formulati concluzii cu privire la exceptia de necompetenta a instantei, dupa calitatea inculpatului, in raport de imprejurare ca unitatea militara a comunicat” ca la sfarsitul lunii septembrie am fost trecut in rezerva.
Intrucat nu sunt din Iasi si pentru a sti mai exact la ce anume se refera citatia, am facut o solicitare pentru a accesa dosarul in format electronic. Momentan, au trecut 2 zile si nu am nici un raspuns legat de accesul la dosar.

Ce este de facut in acest caz, in conditiile in care luna viitoare trebuie sa ma prezint la Iasi? Pot contacta in acest stadiu al dosarului, operatorul de telefonie mobila pentru a afla despre ce este vorba? Nu inteleg de ce penal daca este vorba de un operator de telefonie mobilă? La ce poate face referire măsuri si exceptii dispuse de judecatorul de camera preliminară? In ce sens, cine si cand trebuie formulate concluziile cu privire la exceptia de necompetenta a instantei? In acest stadiu, procesul poate fi suspendat/anulat daca se ajunge la o amiabilă?

Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2022
ggasokaa, utilizator

Alte discuții în legătură

Lamurire masuri si exceptii dispuse de judecatorul de camera preliminara Paul2017 Paul2017 Buna ziua, Ce inseamna mai exact: - obiectul dosarului: masuri si exceptii dispuse de judecatorul de camera preliminara in calitate de inculpat? - ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!sunt chemat în instanță în calitate de inculpat ... oana8989 oana8989 Bună ziua!Sunt chemat în instanță în calitate de inculpat în dosarul cu obiectul: măsuri și excepții dispuse de judecătorul de cameră ... (vezi toată discuția)
Amenintarea cu moartea ContSters401479 ContSters401479 Buna ziua. Va deranjez cu doua intrebari. Persoana inculpata in dosarul penal (amenintare), a scris in declaratia sa, ca nu doreste avocat. (desi dpdv penal ... (vezi toată discuția)