Buna seara, am un caz pentru drept penal ( neoficial încă) care nu se soluționează din cauza ca, inculpatul este o persoana influenta cu multe relații și avantaj financiar, politia tine dosarul pe loc și încearcă sa tragă de timp ca sa expire data de valabilitate cât încă mai poate fii ținut deschis și se mai pot face modificări, iar avocatul nu este de încredere și ne duce cu vorba fără a ne oferii detalii concrete despre dosar sau dovada stării în care se afla dosarul.
Situația este asa: victima într un accident rutier din care a rezultat vătămarea corporala, fractura de orbită cu strabism ireversibil( 2 operații făcute!), în prezent cu pensie de handicap pentru 356 de zile, după care se va prelungi dosarul, pentru ca în urma expertizei medicilor s a confirmat ca ochiu nu își va mai revenii niciodată la cum a fost. INSA!!! zilele de ingrijiri medicale primite în urma expertizei de la medicina legala din județul respectiv sunt de 70 la număr, deșii certificatul de handicap atesta altceva. Șeful politiei nu dorește sa mai trimită dosarul pentru inca o reevaluare, ca să nu primim peste 90 de zile și sa fie încadrat dosarul oficial în penal.
Am vorbit cu avocatul și i am spus sa facă o cerere pentru contraexpertiza la comisia medicinei legale din alt județ, pentru ca aici politia dorește închiderea forțată a dosarului, iar avocatul a fost singur la politie și a spus ca a făcut o cerere ca să fim chemați la alta comisie, dar a trecut aproape o luna și nu ne a sunat nimeni și nici nu ne oferă vreo dovada și nici data la care ar fi trimis politia dosarul. Ceea ce denota ca dosarul nu a fost trimis, fiind duși cu vorba.
Dosarul sta pe tușa de 1 an și jumătate și nu se fac demersuri în nicio direcție. A avut loc deja un proces în care, avocatul, la cererea noastră, s a prezentat si a susținut reîntoarcerea dosarului de la judecătorie pentru ulterioare analize medicale, fapt aprobat, însă s a redeschis degeaba, neavând posibilitatea sa facem nicio modificare din cauza politiei. Termenul dosarului redeschis urmează sa expire la scurt timp, după care va fi trimis iar la judecătorie pe cale civila.
Nu stim ce sa mai facem. Ne a fost afectata viata și a noastra și a copilului nostru, rămânând cu handicap pe viata, am fost și în străinătate și am umblat incontinuu pe la medici și am strâns dosare întregi de acte medicale,insa nu ne ia nimeni în serios.
La cine am putea apela? Cum am putea face? Este multă corupție aici...
Va rog frumos, am nevoie de sfaturile dvs..nu mai știm la cine sa apelam.