avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Suntem bunicii materni a doua fetite minore (11 si 13 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Suntem bunicii materni a doua fetite minore (11 si 13 ani). Mama ...

Suntem bunicii materni a doua fetite minore (11 si 13 ani). Mama este decedata iar tatal este condamnat si decazut din drepturi. Minorele sunt in acest moment in plasament familial la cumnata mea (sora sotiei), prin protectia copilului. Cu acordul doamnei am declansat procedurile de tutela (ca noi sa fim tutorii minorelor). Acest demers dureaza, dar acum am dori sa le luam pe minore in vacanta de iarna aici, la noi, in Franta, unde locuim noi. Ele si-au facut pasaport. Ne puteti spune ce fel de procura ne-ar trebui - din partea protectiei copilului? Caci cumnata (la care se afla in plasament( nu poate sa plece in perioada asta.

Alte discuții în legătură

O pot desemna pe sora mea tutore al copilului, în caz că pățesc ceva, dacă tatăl lui trăiește? Riderrrr Riderrrr Bună ziua, în cazul în care as dori sa numesc tutore legal asupra copilului meu pe sora mea s-ar putea in conditiile in care soțul meu traieste si suntem ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fiu tutorele legal al surioarei mele Kincsem Kincsem Am 21 de ani (data nasterii 20.03.1989) sunt studenta in anul 2 si angajata full time in Bucuresti. In decembrie 2009 am pierdut-o pe mama... As vrea s-o aduc ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil de catre un minor d_i_l d_i_l Buna ziua! Am următoare situatie: -un minor aflat in plasament la matusa materna (conform Legii nr. 272/2004 - drepturile parinteti sunt exercitate de ... (vezi toată discuția)