avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Dacă sunt rezident UK plătesc taxe si in România?
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Dacă sunt rezident UK plătesc taxe si in România?

Dacă sunt rezident UK și self-employed platitor de taxe în UK dar trebuie sa stau peste 183 de zile în România, trebuie să plătesc taxe și în Romania?
De 4 ani sunt rezident UK și plătitor de taxe acolo pentru activitatea mea liberală de consilier. Am părinții vârstnici și bolnavi în țară și sunt nevoit să râmân uneori în România mai mult de 183 de zile pe an. În UK am carnet de sofer, asigurare medicală și medic de familie, adresă permanentă, asigurări sociale, înscriere la primărie pentru drept de vot, self-employment înregistrat la fisc. În UK îmi plătesc de taxele de 4 ani de zile de când am devenit rezident. Eu îmi continui munca în UK sau online când sunt în România. Am buletin de România cu adresă la părinții mei dar și toate actele mele de rezidență în UK, rezidență la care nu doresc să renunț. Nu știu ce să fac. Trebuie să plătesc taxe și în România? M-a speriat un prieten. Vă mulțumesc frumos pentru lămuriri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2022
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Situatie fiscala pentru persoanele care lucreaza remote josephine234 josephine234 Lucrez pentru o companie din US, am visa de work in US si platesc taxe in US. Dar o parte din job-ul meu este efectuat si remote, din Romania. Drept urmare, eu ... (vezi toată discuția)
Self employed - ce taxe trebuie sa platesc? danieldunose danieldunose Buna ziua, As avea o intrebare, sper ca pot beneficia de sfatul unui specialist in legislatia muncii: in cazul in care un rezident in Romania este angajat ... (vezi toată discuția)
Pfa roman lucru in strainatate AndreiJiligan AndreiJiligan Buna ziua, Am un pfa roman si am lucrat mai mult de 183 de zile in Germania in anul 2012, cam 189 zile . La momentul respectiv nu am realizat ca am ... (vezi toată discuția)