avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... SITUATIE FISCALA PENTRU PERSOANELE CARE LUCREAZA ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

SITUATIE FISCALA PENTRU PERSOANELE CARE LUCREAZA REMOTE

Lucrez pentru o companie din US, am visa de work in US si platesc taxe in US. Dar o parte din job-ul meu este efectuat si remote, din Romania. Drept urmare, eu petrec timp in ambele tari. Din cate am verificat, exista un agreement fiscal intre cele doua tari si daca se platesc taxele in US, nu mai trebuie platite taxe si in Romania (unde nu am niciun venit). Stie cineva daca trebuie depuse ceva hartii si aici? Sau ce tip de companie imi poate oferi consultanta financiara in Romania pentru aceasta speta?
Cel mai recent răspuns: MarinescuGeorgeCostin , utilizator 11:03, 5 Decembrie 2022
Bună ziua, ați primit vreun răspuns? Mă confrunt cu o situație similară, în sensul că de 4 ani de zile sunt rezident UK, unde am selfemployment, asigurări de sănătate și sociale, acolo îmi plătesc taxele, am permis auto Britanic, cont bancar, abonament de telefon, adresă permanentă, înscriere la primărie pentru drept de vot, copii la facultate, etc (practic totul). Anul acesta mama a paralizat iar tatăl meu este și el suferind, ambii fiind foarte în vârstă. Sunt nevoit uneori să lucrez remote în România pentru afacerea mea din UK (practic online pe calculator) și astfel va trebui să stau pe viitor (probabil) mai mult de 180 de zile pe an, să îmi pot îngriji părinții. Însă eu trăiesc tot din afacerea mea din UK. Voi fi nevoit să plătesc taxe în România? Clar că nu pot plăti în două țări, existând aceea înțelegere de evitarea dublei fiscalizări între cele două țări. Dacă le plătesc în România cum procedez, că nu am persoană juridică aici, eu fiind înscris fiscal în UK. Apoi, dacă plătesc aici greșit, cei de la fisc din UK mă amendează! Sunt confuz. Dacă cumva ați aflat vreo veste, vă rog să mă luminați și pe mine. Multă stimă!
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2022
MarinescuGeorgeCostin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat în anglia cu contract nedeterminat, lucrez de la distanță din românia în urma crizei covid, cum plătesc taxele? nickfire88 nickfire88 Buna seara, sunt angajat pentru o companie din UK de 5 ani de zile cu un contract nedeterminat si platesc taxe tot in UK (National Insurance). In urma crizei ... (vezi toată discuția)
Angajarea unei persoane din r. moldova pe lucru remote OliviaVereha OliviaVereha Buna, tuturor, am o intrebare si informatiile de la ministerul muncii nu ma ajuta. Eu pot sa angajez o persoana din Republica Moldova pe compania mea (SRL ... (vezi toată discuția)