avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua! Există articol în Legea 263 privind ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua! Există articol în Legea 263 privind sistemul unitar ...

Bună ziua!
Există articol în Legea 263 privind sistemul unitar de pensii publice care prevede că sporul pentru grupele I sau II de muncă se acordă doar dacă persoana în cauză a realizat cel puţin 5 ani în gr. I şi/sau II de muncă , 100% din timp ?
Menţionez că am lucrat la o intreprindere în gr.I de muncă(în perioada anterioara datei de 01.04.2021) o perioadă de 4 ani şi 12 luni, iar dosarul mi- a fost respins pe motivul susmenţionat.
Mulţumesc anticipat pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:10, 8 Decembrie 2022
Legea 3/1977
Art.16
Persoanele care au lucrat cel puţin 5 ani în grupele I şi II de muncă au dreptul sa li ia în calculul vechimii în munca, pentru fiecare an lucrat în aceste grupe: un an şi şase luni pentru grupa I sau un an şi trei luni pentru grupa II. În aceste cazuri nu se reduce limita virstei de pensionare.
Legea 263/2010
Art.
17
(1) Constituie stagiu de cotizare și perioada suplimentară la vechimea în muncă acordată pentru perioadele realizate în grupa I, a II-a, în baza legislației anterioare datei de 1 aprilie 2001, respectiv pentru perioadele realizate în condiții speciale și condiții deosebite de muncă;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu aferent și reducere vÎrsta pensionare pentru grupa a ... nelu 2009tm nelu 2009tm STAGIU AFERENT și REDUCERE VÎRSTA PENSIONARE pentru GRUPA a II a de muncă : V-aș fi îndatorat dacă m-ați putea lămuri, de ce nu sunt la fel , ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! stie cineva daca la acordarea sporului de vechime/stsgiu, ... Alamarro Alamarro Buna ziua ! Stie cineva daca la acordarea sporului de vechime/stagiu, pentru perioadele lucrate in grupa II 11 ani si 11 luni si conditii speciale 9 luni , se ... (vezi toată discuția)