Bună ziua.
în cazul în care am introdus acţiune de majorare a pensiei de întreţinere, iar tatăl minorei l-a cooptat în societate pe tatal său (bunicul minorei) cu o cotă de participaţie de 95% cu scopul de a-şi ascunde veniturile, este admisibilă, sau există speţă în care a fost revocat demersul.
astfel, arăt că la data de 12 septembrie am discutat cu fostul sot relativ la majorarea pensiei de întreţinere şi mi-a adus la cunoştinţă că dacă introsuc cererea işi va ascunde veniturile.
La data de 15 septembrie 2022 am introdus acţiunea si la aceeaşi dată fostul sot a emis hotărârea asociatului unic prin care l-a cooptat în societate pe tatl său, majorând capitalul social de la 200 lei la 4000 lei, cu o cotă de participaţie de 95%, sens în care el a rămas cu 5%.
precizez că societatea nu avea pierderi, datorii, cifra de afaceri era in crestere de asemenea şi profitul, iar pentru anul 2021 fostul sot a incasa dividente de 297.000 lei, copilului achitandu-i pensie de întreţinere de 400 lei.
totodată, de la înfiinţare 2008 şi până la data de 15 septembrie 2022 acesta a fost unic asociat, însă o dată cu introducerea cererii de majorare a pensiei a devenit minoritar cu doar 5%.
As avea sanse cu o acţiune pauliana, să fac dovada că în fapt a dorit să îşi ascundă veniturile.
ati mai intâlnit speţe în aceasta materie.
Mulţumesc